Z epoki raczkujących wielokranów pamiętam, że Tucher dawał nalewaki i schładzarkę na bardzo liberalnych warunkach, w stylu - kupujecie od nas przez parę miesięcy i w zasadzie to na drugim kranie możecie mieć coś innego, a sprzęt to się jakoś tam... Więc może teraz też jest to łatwy sposób na doposażenie raczkującego interesu w obliczu szerokiego gestu przyjaciół zza Odry?
Polskie lagery rzadko na kranach.
Collapse
X
-
Nie wiem po co dywagować - pewnie w Oławie jest lokal z jakimś czeskim piwem. Pogadaj z właścicielem.
Większość Oławian (jesteś z Oławy? stąd przykład) wie, że w Czechy słyną z piwa. Mniej wie, że macie tam minibrowar. Skoro na dodatek to czeskie piwo jest tańsze nie tylko od produktów miejscowego minibrowaru, ale również od jakiegoś tam Lwówka to o czym tu dyskutować...
Dodatkowo to nie żadni Czesi albo Niemcy sprzedają to piwo, ale hurtownia z pobliskiego Wrocławia, w razie czego dostarczą piwo w jeden dzień max. Dodatkowo sprzedają piwo i zapewnią serwis. Skoro sprzedają taniej piwo, załatwią parasol, szkło i czyszczą krany, to po co brać inne piwo? Dlatego na m.in. Bogusławskiego we Wrocławiu dominują takie a nie inne piwa. To naprawdę nie jest jakaś wiedza tajemna.Comment
Related Topics
Collapse
-
Kolejny, nowo otwarty browar w Pradze nosi nazwę Fuze. Podobno nazwa ma sugerować fuzję zmysłów, smaków i ludzi.
Browar wraz z restauracją działa od kwietnia 2024 roku i zajmuję spora część ogromnego biurowca Nové Masaryčka. Trzeba przyznać, że budynek wygląda bardzo...-
Channel: Czechy
-
-
Warto odnotować kolejne wydawnictwo o tematyce piwowarskiej: Wrocławskie browary i słodownie, Tomasz Sielicki, Mariusz Kotkowski, Antoni Arsłanow. Z opisu: "Przez wieki Wrocław słynął z piwowarstwa, a tutejsze napitki można było spotkać w wielu zakątkach Europy. Pod koniec XIX stulecia...2024-11-25, 18:53
-
Czekają degustacje i głosowanie na najlepsze piwo.
Nagroda, to nie lada gratka, bo wygrany będzie mógł uwarzyć zwycięskie piwo w naszym browarze!!!
Dodatkowo czeka was koncert muzyki na żywo i pyszne jedzonko które umilą wam zabawęStart2024-10-05Koniec2024-10-05AdresKąty Wrocławskie, 1 maja 11, Browar Caminus-
Channel: Biesiady piwne, koncerty i inne
2024-10-01, 17:42 -
-
Zastanawiałem się długo cóż mógłbym napisać o browarkach w których próbowałem piwa, ale ich nie widziałem od wewnątrz co mi się rzadko zdarza.
Ale coś napisać trzeba, nie zawsze musi być kawior, jak brzmiał tytuł pewnego filmu.
Miasto Wozniesiensk nie prezentuje...3 Photos-
Channel: Ukraina
2022-02-01, 23:22 -
-
Zdiby to gminna wieś w powiecie Praga Wschód. Od 1.10.2021 zostały tam przywrócone tradycje warzenia piwa. Obecny browar wraz z restauracją powstał w starej kotłowni.
Budynek ładnie wyremontowano, a smaczku dodaje wysoki komin, który góruje nad browarem.
Przed lokalem znajduje...-
Channel: Czechy
2023-11-10, 11:49 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment