Władcy Chmielu? Właśnie wróciłem z Harry Pottera i byłem pod wrażeniem ale jak przeczytałem o Władcach Chmielu to już mi przeszedł Harry Potter.
Piwny komiks
Collapse
X
-
Ten komiks był recenzowany w wielu czasopismach, (m.in w Nowej Fantastyce) i nie zebrał zbyt pochlebnych opinii.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
"Władcy chmielu" to genialna rzecz! Wprawdzie browarnictwo jest tu niejako pretekstem dla przedstawienia losów rodziny Steenfort, lecz smaczków nie brakuje. Oto na przykład Karol Steenfort prezentuje w barze pierwsze w Belgii piwo typu Pilsen, świetne ponoć na upalne dni. Komentarze bywalców: "Piwo w butelce? Tak jak wino? On oszalał!", "To wyśmienite piwo! Zwłaszcza w taki upał. Ale piwo w butelce... Hmm... mimo wszystko...".
Mam wszystkie pięć części wydanych w Polsce i niecierpliwie czekam na dwie kolejne; niestety piątkę wydano w 2003 i od tego czasu cisza...
Comment
-
-
Nie mogę edytować posta (dziwna reguła, tylko przez pięć minut od napisania można coś zmienić), a chciałem jeszcze się odnieść do posta Adama16 o recenzjach. Faktycznie, chyba więcej czytałem niepochlebnych niż pochlebnych (aczkolwiek za sprawą jednej z pochlebnych kupiłem pierwszy tom), ale kompletnie się z tymi pierwszymi nie zgadzam. Być może to rzecz gustu - ja lubię historie o zwykłych ludziach, a taką właśnie są "Władcy chmielu". Ostatnio obejrzałem film "Sunshine", historię żydowskiej rodziny Sonnenscheinów - jest tu sporo podobieństw.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bartex77 Wyświetlenie odpowiedziMam wszystkie pięć części wydanych w Polsce i niecierpliwie czekam na dwie kolejne; niestety piątkę wydano w 2003 i od tego czasu cisza...
Sam komiks sympatyczny, jest to wielopokoleniowa saga rodziny piwowarów i właścicieli browaru, dobrze akcentowana przez wydarzenia historyczne.
Comment
-
Comment