Pozwoliłem sobie nacisnąć przycisk odpowiadający za tworzenie nowego tematu i oto czynię to! Pytam się Was forumowicze, co daje piwo? Czy coś leczy, coś ułatwia, czy coś w ogóle daje poza satysfakcją? Mnie osobiście coś daje, lecz czekam na Wasze odpowiedzi, wtedy może włączę się do dyskusji, przepraszam włączę napewno!
Co daje piwo/w czym pomaga???
Collapse
X
-
Gdzie ma mwyslłać zaświadczenie o dysleksji? Oby tak dalej, dzisiaj już dwa byki zostały mi wytknięte A co do pretekstów, to masz świętą rację!"Mam powody
Powstrzymywać się od wody.
Od wody mnie w brzuchu kole:
Pijam tylko alkohole."
Jan LemańskiComment
-
Originally posted by Cordel
Gdzie ma mwyslłać zaświadczenie o dysleksji? Oby tak dalej, dzisiaj już dwa byki zostały mi wytknięte A co do pretekstów, to masz świętą rację!"Mam powody
Pijam tylko alkohole."
Jan LemańskiComment
-
Cordel my tak prostu lubimy by złośliwi, nie przejmuj się. Co daje piwo: Jedno piwo jeszcze nikomu nie zaszkodziło a niejednemu pomogło. Och Piwo : W winie jest prawda ale tylko w piwie jest siła aby tą prawdę poznać. Piwo dobre rycerzą napoi.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
być oczywiścieTo inaczej miało być, przyjaciele,
-
a zapomnieliście o gaszeniu pragnienia (pszeniczne), a co o wartościach odżywczych. Przecież w okresach p.n.e. piwo było dla wszystkich, co prawda wielmoże dostawali najwięcej, ale robotnikom ciężko pracujacym dawano większe porcje.
A poza tym kamicę nerkową to sobie moja mama uleczyła od kiedy zaczęła popijać piwko. I to jest fakt niezbywalny.Comment
-
Originally posted by zythum
Cordel my tak prostu lubimy by złośliwi
===============================
Co do piwa, to słyszałem, że poprawia wzrok, leczy nerki i psuje umysł(w przypadku ciągłego picia) Moze coś jeszcze leczy, bądź niweczy?"Mam powody
Pijam tylko alkohole."
Jan LemańskiComment
-
jedno piwo zmniejsza o 33% napięcie nerwowe, więcTo inaczej miało być, przyjaciele,
-
a nawet spokój na plusieTo inaczej miało być, przyjaciele,
-
Originally posted by Cordel
Moze coś jeszcze leczy, bądź niweczy?
wzrok od piwa też mi się nie polepszył; wprost przeciwnie - czasem po nim widzę dużo gorzej;
poza tym piwo daje mi jeszcze:
-optymizm
-czkawkę
-nieprzespane noce
-ułańską fantazję
[a w efekcie: siniaki]Comment
-
PIWO jest to napój o unikalnych właściwościach smakowych i odżywczych,ma dóżą zawartość witamin.Żrudło ich pochodzi od naturalnych składników użytych do produkcji.
Związki mineralne, które są obecne w piwie (około 30 )pochodzą ze słodu.Comment
-
Chmiel ma działanie uspokajające, a dzięki zawartości fitoestrogenów chroni przed rakiem .
Wartość energetycznapiwa pochodzi od zawartego w nim alkoholu, węglowodanów oraz białek.
Wypicie 1 litra piwa pełnego pokrywa dzienne zapotrzebowanie na metioninę i lizynę w 27 %, walinę w 29 %, a fenyloaninęaż w 46 %.Comment
-
Najwięcej witamin w piwie , jest z grupy B . Witaminy grupy B są grupą prostetyczną dla wielu enzymów, pomocną przy syntezie białek i aminokwasów. Ryboflawina i witamina PP , występuje w dość znacznej ilości.
Piwo jest środowiskiem uniemożliwiającym rozwój drobnoustrojówpatogennych - szczególnie takich, jak np. bakterie wywołujące tyfus.Comment
Comment