Nadchodzi koniec Brackiego?
Collapse
X
-
Moje informacje pochodzą od właściciela pubu, w którym serwuje zarówno brackie jak i noszaka, do tego mocno zakorzenionego w miejscowym środowisku piwowarskim, nie oznacza to, że ustalenia miedzy browarami nie mogą się zmieniać. Nie przesadzalbym więc niczego tak kategorycznie.Comment
-
Comment
-
Zgadza się. To piwo jest regularnie dostępne, chociażby w Intermarche. Byłem dziś i widziałem nowe warki, a także ludzi kupujących to piwo. Nie będzie końca Brackiego, przynajmniej na razie...Comment
-
I to mnie właśnie zastanawia. Po co lansować na siłę jedno piwo kosztem drugiego, skoro tamto drugie ma się dobrze? Wytłumaczcie mi ktoś, proszę, tę korpo logikę.Comment
-
Szkoda czasu i klawiatury, tego się nie da wytłumaczyć. Jedynym punktem odniesienia jest to, że w korpo istnieje (niepisana?) potrzeba ciągłej zmiany, odnawiania "brandu" etc, bez względu na to, czy to ma, wg naszych kryteriów, sens, czy nie.
Oni chyba zakładają, że każda zmiana odświeżając wizerunek marki lub zakladu pociąga za sobą automatycznie większe zaciekawienie i sprzedaż.Comment
Related Topics
Collapse
-
W kolekcji szkiełek Żywca z serii Żywiecka Szkoła Piwowarska posiadam: pokal Bock, szklanka Białe, kufel Marcowe, szklanka Saison, szklanka APA, pokal Porter, pokal Szampańskie, szklanka IPA, szklanka Amerykańskie Pszeniczne, pokal Belgijskie Ale. Czy jest coś jeszcze? Czy są wersje miniaturowe...
-
Channel: Moje zbieranie
-
-
W kolekcji szkiełek z Browaru Zamkowego w Cieszynie, dedykowanych do konkretnego piwa, posiadam: Brackie Mastne, Porter na 170lecie, Bracki Koźlak, Brackie Pale Ale, Bracki Grand Champion, Bracki Rauch Bock, Brackie Imperial IPA, Dubbel Cieszyński, Fruit Wheat, Rye Wine. Część z tych szkiełek...
-
Channel: Moje zbieranie
-
-
Kupię Kufel Brackie- Bar u Bociana, pozdrawiam.
-
Channel: Giełda: kupię - sprzedam - zamienię
2018-11-30, 14:54 -
-
Wciągu lokali przy dworcu w miejscu, gdzie 2-3 lata temu była Pinta Sopot otwarty jest pub Avangarda. 4 nalewaki rotacyjne i trochę piw butelkowych. Przy wejściu wygląda jakby to był pub browaru Cieszyn. Dzisiaj lanego Cieszyna nie było. Zamiast tego można było napić się Pan i Pani, Rowing...
-
Channel: Pomorskie
-
-
Wraz z pierwszymi mrozami pojawił się dubeltowy koźlaczek z Pinty
20% ekstr.
i 8,7% alk.
czyli dużo jak na styl bo jak pisałem tu:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...p=2329551#post...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
- Loading...