Aktualizacja, ostatnia widziana warka to 30.06.18
Nadchodzi koniec Brackiego?
Collapse
X
-
I tak da capo al fine... A co to szkodzi, że ktoś sygnalizuje datę warki? To znaczy, że Brackie w starej postaci jeszcze funkcjonuje. W końcu chyba taki jest temat wątku o "końcu" tego piwa. Rozumiem, że kogoś może to nie pasjonować, mnie też średnio podnieca, ale można w związku z tym skoncentrować się na innej tematyce i wątkąch, jeśli ta nie odpowiada.Last edited by Prusak; 2018-04-26, 21:13.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedziNie wiadomo, być może linia częściowo nowych piw, z nową szatą graficzną z Cieszyna, ma być jedyną ofertą, a niewygodne, "starodawne" Brackie pójdzie w odstawkę. Ale musiałby się wypowiedzieć ktoś, kto jest blisko firmy.
2) GŻ z wydzieleniem Pilsa z Brackiego strzelił sobie w stopę, dobijając trochę produkcję prawdziwego Brackiego z Cieszyna. Od sikaczy mam Żywca, a prawdziwego pils mogę wypić w Cieszynie (CBM/Brackie), Kraftwerku albo Tragarzu.
Comment
-
-
Dyskusja jest bezprzedmiotowa. Informacja od miejscowych ludzi z branży. Chciwość Gż przegrała z zapotrzebowaniem rynku i w Cieszynie znowu warzy się brackie , oczywiście na zlecenie gż. W okolicznych lokalach (ciedzyn, ustroń) brackiego nie brakuje, smakuje i wygląda (piana) znakomicie. Na marginesie brackiego pilsa z kija w zasadzie niemal nie uswiadczysz(i dobrze).Last edited by Rzeszowiak; 2018-07-19, 21:30.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rzeszowiak Wyświetlenie odpowiedziDyskusja jest bezprzedmiotowa. Informacja od miejscowych ludzi z branży. Chciwość Gż przegrała z zapotrzebowaniem rynku i w Cieszynie znowu warzy się brackie , oczywiście na zlecenie gż.
Comment
-
Comment