Nie wiem czy już ktoś umieścił ten news , ale w Kwietniu oficjalna premiera. A w ten wekend elita z KP, degustuje pierwszą próbna warkę w Warszawie na swoim zlocie
Skromność informacji niczym powtórzenie plotki w stylu "a mój kolega który pracuje w KP powiedział mi że".
Daj jakiś link Raci do np jakiegoś oficjalnego artykułu na stronie KP o tymże. Cokolwiek.
Zresztą czym się tu podniecać ? Że ostatni z Wielkiej Trójki obudził się po wieloletnim zapóźnieniu i uwarzył wreszcie portera do swojego portfolio ? Od lat mają je konkurencyjne GŻ i CP nie mówiąc o na prawdę sporym asortymencie porterów warzonych od dobrych kilku lat przez, chyba już dziesiątki, "rewolucyjnych" małych browarów rzemieślniczych.
Może dekadę temu gdy na rynku był praktycznie tylko porter okocimski i żywiecki była by to sensacja
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Ależ, Cooper, to jest ważna informacja branżowa. Będzie to kolejny porter, ale czy będzie to a) dobry porter? b) porter poniżej piątki? To jest ważniejsza informacja, niż kolejny porter od rzemieślników, bo o dużo większym oddźwięku.
W sumie wstyd być świadomym piwoszem i nie wiedzieć, które z propozycji koncernów są interesujące
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
A zatem czekają nas premiery Książęce Porter i Książęce IPA.
A skąd wiesz że nie np Wojak Porter ? Za 3,49
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Skromność informacji niczym powtórzenie plotki w stylu "a mój kolega który pracuje w KP powiedział mi że".
Daj jakiś link Raci do np jakiegoś oficjalnego artykułu na stronie KP o tymże. Cokolwiek.
Zresztą czym się tu podniecać ? Że ostatni z Wielkiej Trójki obudził się po wieloletnim zapóźnieniu i uwarzył wreszcie portera do swojego portfolio ? Od lat mają je konkurencyjne GŻ i CP nie mówiąc o na prawdę sporym asortymencie porterów warzonych od dobrych kilku lat przez, chyba już dziesiątki, "rewolucyjnych" małych browarów rzemieślniczych.
Może dekadę temu gdy na rynku był praktycznie tylko porter okocimski i żywiecki była by to sensacja
Wojtek nie drażnij mnie, czy ja kiedyś puszczałem plotki . Nie zapomnij kto ci uratował życie w Odessie . Pewnie niedługo KP się oficjalnie pochwali, ja tylko widziałem pełne butelki z etykietą
Nie chodziło mi o ploty. Raczej o jakiś link z konkretniejszym info.
Nawet nie mam wątpliwości że KorPorter będzie słynny od Odessy po zachodnie kresy.
alk. poniżej 0,5; ekstrakt 10,1 °; cena 7,99 PLN w Żabkach
Zapewne pod kątem Baltic Porter Day. Niestety mam mieszane uczucia, bo mnie nie smakuje. Już sam pomysł, że takie piwo może być bezalkoholowe budzi wątpliwości kto tu wprowadza klienta w błąd. Owszem były lajtowe wersje...
Porter Bałtycki Bourbon Oak to edycja limitowana jednego z najlepszych porterów bałtyckich na świecie
– leżakowana z płatkami dębowymi z beczek po amerykańskiej whiskey.
Piana - trochę na początku potem z trzaskiem znika do zera.
Lacing...
7zł w Carrefour, ale schowany. 8vol, słody wędzony bukiem i olchą. Na pierwszy niuch suszone owoce, żurawina, jabłko, śliwka. Wędzonka jest ledwo zaznaczona w smaku, za to dominantą jest dym jak w whisky z Islay. W smaku porter goryczkowy, dymny i taniczny. Bardzo przyzwoite piwo.
E: 24 Blg
A: 10, 5%
Jak na porter o takiej mocy dość pieniste, z utrzymującą się lekko ponad obrączką piany.
Kolor ciemny, nieprzezroczysty.
W aromacie niewiele, głównie czekolada, choć na ecie rekalmują kawę z pralinami, śilwkę, wiśnie i ciemny miód. Albo mnie...
Comment