No właśnie, ile on ma lat? Jeśli weźmiemy w ręce jakikolwiek współczesny wyrób związany z Warką (piwo, zapalniczkę, otwieracz itp) w oczy rzuca się logo browaru, na którym jest Kazimierz Pułaski i data 1478. Tymczasem podczas giełdy w Chojnowie jeden z wystawców prezentował ceramiczny kafelek "okolicznościowy", na którym był napis mniej więcej tej treści: Browar Warka : 1975-1985. Czyli jakby nie liczyć za końcowej komuny, gdy jeszcze mało kto powoływał się na starożytne pochodzenie, browar w Warce był przekonany, że ma aż 10-letnią historię. Może ktoś dokładniej zaznajomiony z historią tego browaru mi powie na jaką tradycję może się on powoływać.
Szkoda, że nie mam zdjęcia tego kafelka typowego dla czasów komuny jak polo-cocta lub wyroby czekalodopodobne. To wina slavoya. Mimo, że jechał na giełdę w Chojnowie to jakoś nie dojechał ze swoją cyfrówką. Zatrzymało go w Jezierzanach. Zresztą więcej niż połowa forumowiczów, którzy dojechali do Jezierzan, nie była w stanie pojawić się następnego dnia na giełdzie.
Szkoda, że nie mam zdjęcia tego kafelka typowego dla czasów komuny jak polo-cocta lub wyroby czekalodopodobne. To wina slavoya. Mimo, że jechał na giełdę w Chojnowie to jakoś nie dojechał ze swoją cyfrówką. Zatrzymało go w Jezierzanach. Zresztą więcej niż połowa forumowiczów, którzy dojechali do Jezierzan, nie była w stanie pojawić się następnego dnia na giełdzie.
Comment