Najlepsze polskie NEIPA

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Chmielnicki
    Porucznik Browarny Tester
    • 2012.07
    • 324

Najlepsze polskie NEIPA

Cześć!

Czy są w Polsce piwa w stylu NEIPA/IPA (mętne, gęste, soczkowe, owocowe bomby), które można porównać do amerykańskich wypustów z browarów Trillium, Tree House, albo brytyjskiego Cloudwatera? Nie mam tu na myśli piw z sokami ani sztucznymi aromatami.
    Patrz: załącznik.

Nie wiem, może coś z Trzech Kumpli, Rockmilla albo Juicylicious z Piwnego Podziemia?
    Attached Files
    Ostatnia zmiana dokonana przez Chmielnicki; 2018-08-15, 12:17.
  • LubieStrongi
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2016.02
    • 201

Dwóch Braci.

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
      Lupulus, Lupulus NEIPA
      darekd
      Znany już w Polsce browar z walońskiego Luksemburga.

NEIPA chmielona Cryo Popem , drożdże: A38 Juice. W składzie też płatki owsiane.

7% alk,
      37 IBU

Aromat - owocowy (cytrusy z brzoskwiniami), w tle łagodny słodowy biszkopt
      Piana - umiarkowanie...
      2024-11-03, 21:40
    • Javox
      Volfas Engelman, NEIPA
      Javox
      NEIPA z alko 5.0%, IBU 35.

Słody - jęczmienny, pszeniczny, owsiany + obrany owies.

Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
      Lacing - trochę było.
      Barwa - zamglony, blady, jasny żółty.
      Gaz - średni.
      Aromat - cytrusy.
      Smak - słodkawe,...
      2024-07-20, 13:01
    • pebejot
      Portugalia, Sintra, Calçada Rio do Porto 2710-616, Villa Craft Beer & Bread
      pebejot
      Malutki browar rzemieślniczy z własnym wyszynkiem, zlokalizowany w historycznym centrum uroczego miasta Sintra, zaledwie kilka kilometrów od linii brzegowej Oceanu Atlantyckiego.
      Minibrowar został założony w 2016 roku, znajduje się tuż obok słynnego Pałacu Narodowego, pół kilometra...
      2023-09-17, 14:43
    • dadek
      Chorwacja, Zagrzeb, Illica 222, Pivana/Pivovara Grif
      dadek
      To miejsce odwiedziłem już przy swojej pierwszej wizycie w Zagrzebiu, a było to już 20 lat temu... Wtedy w Chorwacji (zupełnie tak jak w Polsce) specjalnego wyboru piw nie było a tu, kilka minut tramwajem od ścisłego centrum, zawsze lało się Ožujsko czy Zagrebačko ze znajdującego się...
      2021-09-09, 22:46
    • Danny_daniello
      IPA z ekstraktów chmielona jak NEIPA, prośba o pomoc w zaplanowaniu chmielenia :)
      Danny_daniello
      Hej Witam wszystkim użytkowników legendarnego forum
      Na początku zaznaczę że na swoim koncie mam skromne 5 warek z zacieraniem. Ostatnia miała miejsce prawie 1,5 roku temu. Chciałbym wrócic do tego zajęcia i na początek wymyśliłem sobie uważenie piwa na bazie ekstraktów, przy...
      2020-04-20, 22:19
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...