A kiedy w końcu bezalkoholowe black IPA/american stout?

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Dukat_WSI
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2015.03
    • 781

    A kiedy w końcu bezalkoholowe black IPA/american stout?

    Czy dałoby się zrobić w ogóle ciemne bezalkoholowe, które nie byłoby słodkim ulepkiem podchodzącym pod tmave?
    Mocno nachmielone i niefiltrowane piwa bezalkoholowe na słodzie żytnim i pszenicy pokazują duży potencjał i z chęcią bym wypił wersję ciemną.
  • Cooper
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🍼🍼
    • 2002.11
    • 6056

    #2
    Szczególnie ciemna wersja bladego ejla czyli pale ale jest tutaj ciekawa. Następnym krokiem będzie jasna wersja wspomnianego stouta ?
    Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
    1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

    Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

    Comment

    • Petitpierre
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2014.01
      • 2566

      #3
      Warzyłem takie piwo dla Żony, robi się jak normalny porter lub stout, daje dużo wody, a przed butelkowaniem osładza ksylitolem-cukier niefermentowalny, nazwałem je Kinder Porter.
      Mały porterek-przyjaciel nerek

      Comment

      • e-prezes
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2002.05
        • 19261

        #4
        Carlsberg nawet ma coś podobnego w ofercie https://carlsberggroup.com/products/...ack/?Ckey=1417 choć z goryczką to pewnie słabo.

        Comment

        • Dukat_WSI
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2015.03
          • 781

          #5
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Petitpierre Wyświetlenie odpowiedzi
          Warzyłem takie piwo dla Żony, robi się jak normalny porter lub stout, daje dużo wody, a przed butelkowaniem osładza ksylitolem-cukier niefermentowalny, nazwałem je Kinder Porter.
          Nie wychodziło brzeczkowe?

          Comment

          • Petitpierre
            Major Piwnych Rewolucji
            🥛🥛🥛🥛
            • 2014.01
            • 2566

            #6
            Raczej nie, wszystko na swoim miejscu i słodowość, i goryczka i specyficzna słodycz od ksylitolu.
            Mały porterek-przyjaciel nerek

            Comment

            • Dukat_WSI
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2015.03
              • 781

              #7
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
              Carlsberg nawet ma coś podobnego w ofercie https://carlsberggroup.com/products/...ack/?Ckey=1417 choć z goryczką to pewnie słabo.
              Pewnie coś na modłę, tylko bez dosładzania.

              Comment

              Przetwarzanie...
              X