Syrop glukozowy zamiast słodu w piwie?
Collapse
X
Related Topics
Collapse
-
Browarek z Gór Orlickich tuż przy polskiej granicy:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...ivovar-neratov
13% ekstr.
5,6% alk.
36 IBU
Chmiele: Sládek, Vital, Žatecký poloraný červeňák
https://pivovarneratov.cz/produkt/pi...k-13-svetly-le...-
Channel: Czechy
-
-
Browar z Boulder w Colorado, dlatego i piwo określono jako "Colorado IPA"
6,5% alk. Chmiele: Columbus, Cascade, Chinook, Centennial, Idaho 7, Simcoe. Dwa ostatnie na zimno
https://www.averybrewing.com/brews/avery-ipa
Aromat: chmielowo-słodowy, słodszy,...-
Channel: USA
-
-
Witam wszystkich serdecznie, mój drugi brewkit, jak w tytule Vienna lager z Gozdawy, do tego pucha słodu zamiast cukru(za radami kolegów z forum) no i trochę się zamuliłem i dodałem 1 kg glukozy (nie wiem czy nie przesadziłem). Drożdże z zestawu, według producenta fermentują nawet w 14...
-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Browar w walijskim Wrexham warzy tylko piwa dolnej fermentacji. Jak na Wielką Brytanię to mocno oryginalne, ale taka jest historia browaru.
Założyli go imigranci z Niemiec w 1881/2 r. Padło na Wrexham ze względu na wodę, dzięki której już było tam kilkanaście browarów (ejlowych)....-
Channel: Walia
-
-
Puszka z fabryki piwa. 4,6% alk. Ekstr. podany w ukraińskim i rosyjskim opisie to 8,8%
W składzie syrop glukozowy.
Aromat - kwaskowe jabłka, zbożowa słodycz
Piana - wysoka, szybko pojawiają się większe pęcherze i opada do trwlaszego kożuszka
Barwa...-
Channel: Holandia
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment