Niespecjalnie mi do gustu przypadł ten Trybunał, do tego stopnia, że po pierwszym razie nigdy nie powtórzyłem tego piwa.
Dobre, lekkie, niedrogie piwko
Collapse
X
-
Nettowy Natur z Ambera ?Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Poniżej 4 zł da się kupić np. 1 na 100 z Kormorana. W swojej kategorii "wagowej" to jest rewelacyjne piwo. Poniżej czwórki też Warmińskie Rewolucje.
Jeszcze taniej wychodzi bardzo przeze mnie lubiany Miłosław IPA bezalko.
Ale poniżej 3 zł, w stałej ofercie? Jeśli bym musiał coś wybrać, to pewnie Perlenbacher z Lidla. Ale to raczej tylko na okoliczność grilla.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Admirador Wyświetlenie odpowiedziZ gazetki Selgrosa (od czwartku 23 maja), m.in.:
Trybunał Pils - 2.45 pln
Namysłów Pils - 2.20 pln
Ceny rewelacja, ale czy da się to wypić, z umiarkowaną choćby przyjemnością, to już inna sprawa. Raczej nie zaryzykuję
Comment
-
-
Ja w celach grillowych w minionym roku piłem z dwa razy piwo z wątku: https://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=120414
Dobre bo tanie, dostępne etc.Zimne nadaje się do pchnięcia kiełbaski z rusztu, prawie tak samo jak kiedyś zielony Wojak.Każde zwierzę koi dotyk
Blaszony
Comment
-
-
Jeśli ktoś nie wiedział by na co wydać obciążające kieszeń drobniaki a konkretnie sumę 1,99 zł to polecam piwka z niemieckich dyskontów.
Kaufland - Stephans Bräu Schwarzbier Dunkel
Kaufland - Stephans Bräu Pils
Aldi - Schultenbräu Pilsener 4,6% (0,33L)
Aldi - Schultenbräu Pilsener 4,9% (0,5L)
Niestety wszystkie dostępne tylko w "konserwach"...
Wasze zdrowie!
Comment
-
-
Odkopuje trochę temat ale mimo, iż upłynęło sporo czasu, to w Polsce nadal z piwami, o których jest wątek, jest cienko. Tak, na dzień dzisiejszy piwa wymienione przez mor842 są jedynymi piwami, które w niskiej cenie trzymają jakość. Dlaczego polskie browary nie potrafią uwarzyć takiego piwa? Trybunał export nadal trzyma poziom, jednak jego średnia cena to już 3,3zł. W Niemczech w takiej cenie to jest znacznie większy wybór. Ale goryczka trybunała nadal trzyma poziom. Dobrze, że nie zepsuli jeszcze tego piwa.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AaLeX Wyświetlenie odpowiedziTrybunał export nadal trzyma poziom, jednak jego średnia cena to już 3,3zł. W Niemczech w takiej cenie to jest znacznie większy wybór. .
Za 2 zł masz Amber Browarne , tylko ma już 6% i nie wiem jak smakuje .
Comment
-
Comment