Spoko nie będę narzucał granic czasowych itp.
Ci którzy chcą pociągnąć wątek sami zadecydują gdzie była granica między pierwszymi prywatnymi browarami powstałymi po 1991 roku które warzyły zwykłe pilsy i strongi, ot po prostu na mniejszą skalę kopiowały to co warzyły duże, niedawno sprywatyzowane browary a browarami które powstały od podstaw na fali mody z zachodu warząc w większości nietypowe dla Polski piwa jak Imperial Pale Ale, stouty czy inne blanche. Pils w ich asortymencie na pewno nie przeważał a czasami nawet nie był w ogóle warzony. Mam tutaj na myśli zarówno browary ze sprzedażą wyłącznie "na zewnątrz" jak i wewnątrz w postaci gastronomii czyli restauracyjne.
Ci którzy chcą pociągnąć wątek sami zadecydują gdzie była granica między pierwszymi prywatnymi browarami powstałymi po 1991 roku które warzyły zwykłe pilsy i strongi, ot po prostu na mniejszą skalę kopiowały to co warzyły duże, niedawno sprywatyzowane browary a browarami które powstały od podstaw na fali mody z zachodu warząc w większości nietypowe dla Polski piwa jak Imperial Pale Ale, stouty czy inne blanche. Pils w ich asortymencie na pewno nie przeważał a czasami nawet nie był w ogóle warzony. Mam tutaj na myśli zarówno browary ze sprzedażą wyłącznie "na zewnątrz" jak i wewnątrz w postaci gastronomii czyli restauracyjne.
Comment