Piwo z kukurydzy

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • szostak
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.02
    • 1176

    Piwo z kukurydzy

    Ponoc browary calkiem na serio przymierzają się, by wzorem jankesów i Kielc częśc słodu zastąpować grysem kukurydzianym. Bo to obniża koszty produkcji. Przjrzałem kilkanaście postów na temat oceny piwa z dodatkierm kukurydzy i w większości przypadków ocena jest równoznaczna z wieszaniem psów na wyrobie.
  • marcopolok
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.10
    • 2334

    #2
    Re: Piwo z kukurydzy

    szostak napisał(a)
    Ponoc browary calkiem na serio przymierzają się, by wzorem jankesów .

    Czego ci amerykanie jeszcze nie wymyślą


    potem się dziwią że noramalnego,przeciętnego, wierzącego Araba szlag trafia na samą myśl o Hameryce
    bez brody...

    Comment

    • Krotoszyniak
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2002.08
      • 516

      #3
      Tylko masowka w Ameryce pozwala sobie na takie eksperymenty (no bo o kilka centow taniej na HL) , zad3en szanujacy sie browar tego nie czyni ...
      Admin z Ratebeera
      Licencjonowany Sedzia BJCP (E0894)
      Poromotor piwnej Polski na swiat :)

      Comment

      • żąleną
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.01
        • 13239

        #4
        A ja lubię piwa kukurydziane. Ale tylko jako odmianę, a nie podstawę diety piwnej.

        Comment

        • Czes
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2001.06
          • 752

          #5
          Grys kukurydziany jest juz w krajowych browarach w szerszym użyciu niz myslicie - stosuje go także np Warka, EB, Brok.
          Dodatek kukurydzy jako surowca niesłodowanego wcale nie musi oznaczać piwa gorszego.Kukurydza wnosi też do piwa cos smakowo - byle by jej nie za wiele !
          Mniej ciekawe byłoby dodawanie ryżu.
          A zupełnie nieciekawe jest dodawanie zbożowych syropów glukozowych, maltozowych, itp. co zresztą ma już w kraju miejsce.
          O!Nanobrowar Domowy "PiwU"

          Comment

          • Ethanol
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2002.10
            • 2

            #6
            NIE LUBIE - tych mexykanskich kukurydzianych siusiek.
            a niektore male, kameralne jankeskie browarki sa calkiem calkiem

            Comment

            • Krzysiu
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2001.02
              • 14936

              #7
              Podobno Zielona Góra już na przełomie lat siedemdziesiątych i osiemdziesiątych stosowała spory dodatek kukurydzy, takie krążyły wówczas plotki. Strasznie to piwo przeklinano, bo rzeczywiście taka Sobótka w porównaniu z zielonogórskim fullem to była ambrozja.

              Comment

              • jacek
                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                • 2001.08
                • 210

                #8
                da się wypić

                Wypić się toto da, ale po co?

                Comment

                Przetwarzanie...
                X