Po prostu trzeba zwiedzać,zwiedzać i jeszcze raz zwiedzać!
Niszczyciele piwa
Collapse
X
-
ach, nie jest się już studentem i praca wyklucza łatwe podróżowanie (szczególnie jeżeli czuję się niechęć do samochodów) a znowu te 26 dni urlopu to tak żałośnie mało.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
ciekawe czy będziemy pamiętali po co zwiedzamyTo inaczej miało być, przyjaciele,
Comment
-
-
Zazwyczaj w dodatku tak bywa, że jak człek na studiach, to ma czas, a nie ma kasy, a jak po studiach, to odwrotnie.
Ja aktualnie jestem o tyle wyjątkiem, że nie mam ani czasu, ani kasy
Ale i tak
Comment
-
-
na piwo zawsze musi być, choćby jakie 2 PLNTo inaczej miało być, przyjaciele,
Comment
-
-
He he.
Ciekawe, skąd ten pomysł Ci wpadł do głowy
Comment
-
-
Na piwo może wystarczyć np 1 złocisz i 30 grosików - tyle kosztuje Super Piwosz (0,5l.) z Browarów Górnośląskich.
Co do zwiedzania to gdziekolwiek się przemieszczam, w jakimkolwiek celu, zachodzę do każdego najpodlejszego nawet sklepiku - w takich miejscach można czasami znaleźć ciekawe rzeczy.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
A tak wracając do głównego tematu, to widziałem niedawno, jak lekko nawalony gość kupił 10 piw w butelkach (dokładnie było to Królewskie Mocne), włożył je do do siatki i zaraz po wyjściu ze sklepu potknął się, przewrócił i wszystkie potłukł.
To był prawdziwy niszczyciel piwa.
PS. Trochę pobluzgał, ale zaraz wrócił i kupił kolejne, których już nie potłukł (przynajmniej nie na moich oczach).
Comment
-
-
grzech napisal/a
Za długo już siedzę ...
A co do upadku z piwem - tendencja jest taka, że osoba niosąca piwo i wywracająca się z nim zazwyczaj piwo chroni bardziej niż siebie. Moje koleżanki często gęsto zaliczały poślizgi i upadki niosąc dwa pełne kufle - tyłki zawsze stłukły, ale piwa nie rozlały
Comment
-
Comment