a ja pamiętam jak kiedyś kolega niósł plecak ze stelażem pełny piwa. Było to na polnej mocno oblodzonej drodze za Mikołajkami (kierunek Urwitałt) no i się poślizgnął ale tak zaczął balansować ciałem, żeby za wszelką cenę upaść do przodu (a miał ciężki plecak przeważający do tyłu). Wyglądało to przecudnie i co więcej udało mu się i nie zbiło się ani jedno [/list]
Niszczyciele piwa
Collapse
X
-
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud. -
Czytając poprzednie dwa posty doszedłem do wniosku że powinny znajdować się w temacie "Bohaterowie Piwa" a nie niszczyciele
Ten kto uratował piwo przed rozlaniem zasługuje na następnebez brody...Comment
-
Marusia napisała
... A co do upadku z piwem - tendencja jest taka, że osoba niosąca piwo i wywracająca się z nim zazwyczaj piwo chroni bardziej niż siebie ...
A tak swoją drogą nie rozumiem, dlaczego pijanemu sprzedali piwo?Comment
-
Dla zysku.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
A to już zależy od postury sprzedającego. Jeżeli jest to wątła kobieta, to może masz rację.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
Re: Niszczyciele piwa
[QUOTE]djot napisal/a
[B]
Dorzuciłbym tu jeszcze
1. Elbrewery (obecnie część Żywca) za gdeańskiego Heveliusa
>> Nie bardzo moze rozumiem, ale Hevelius jako taki wciaz istnieje. A moze chodzi o kwestie smaku? Wtedy popieram w 100%.Comment
-
Hevelius jako marka a nie jako piwo z Browaru GdańskiegoTo inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
Comment