Dobre, tanie piwo.

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dadek
    Major Piwnych Rewolucji
    🍺🍺
    • 2005.09
    • 4702

Miłosławy W Auchan są w stałej cenie od 2,56-2,89 w Leclerc (Ursynów) 2,89-2,99 więc narzekać nie można.

Comment

• Raciborz
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2004.06
      • 594

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Warzywo Wyświetlenie odpowiedzi
      W cenie do 2,5 nie ma nic co by nadawało się do picia.
      Ja to mam szczęście, blisko granicy z Czechami. A tam w tym przedziale sporo pijalnych piw

Comment

• LESNICZYy
        🥛🥛🥛
        • 2018.01
        • 956

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Raciborz Wyświetlenie odpowiedzi
        Ja to mam szczęście, blisko granicy z Czechami. A tam w tym przedziale sporo pijalnych piw
        Jo tyż , taki Svijany

Comment

• Krzysiu
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2001.02
          • 14936

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
          Czy nie lepiej wypić 1-2 solidne piwa za 5 zamiast kilku za złotypisiąd?
          Nie...

Comment

• slavoy
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            🥛🥛🥛
            • 2001.10
            • 5055

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Raciborz Wyświetlenie odpowiedzi
            Konrad czy Tambor 11* w browarze kosztują jakieś ~1,70zł, a w markecie niewiele więcej
            Kilka skrzynek w bagażnik i czytanie takich wątków nie jest potrzebne
            Dick Laurent is dead.

Comment

• slavoy
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              🥛🥛🥛
              • 2001.10
              • 5055

Nie.
              Na ten przykład, dla mnie ostatnio praktycznie przestał istnieć przedział blg 13-20. No nie lubię po prostu. Z przedziału powyżej wypiję najczęściej nie więcej niż jedno na raz, a z tych poniżej lubię wypić dużo, nie nawalić się i nie wydać worka dukatów.
              Last edited by slavoy; 2019-12-28, 01:26.
              Dick Laurent is dead.

Comment

• yaro74
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2012.09
                • 2089

Zdecydowanie lepiej wypić 1-2 nawet za dychę niż katować się, przepraszam nawadniać kiepskim za 2-3 złote.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slavoy Wyświetlenie odpowiedzi
                Konrad czy Tambor 11* w browarze kosztują jakieś ~1,70zł, a w markecie niewiele więcej
                Kilka skrzynek w bagażnik i czytanie takich wątków nie jest potrzebne
                Konrad to przeciętne piwo, jedno mogę wypić raz na jakiś czas, gdy nie ma pod ręką nic lepszego.

Comment

• rohozecky
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🍼🍼
                  • 2008.11
                  • 1839

Proponowałbym ograniczyć się do PL, bo chyba taka była intencja powstania tego wątku. W CZ dobre lub bardzo dobre piwo za 11-15 Kč jest powszechnie dostępne w handlu.
                  ... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.

Comment

• e-prezes
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2002.05
                    • 19261

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yaro74 Wyświetlenie odpowiedzi
                    Zdecydowanie lepiej wypić 1-2 nawet za dychę niż katować się, przepraszam nawadniać kiepskim za 2-3 złote.
                    To też miałem na myśli.

Comment

• LESNICZYy
                      🥛🥛🥛
                      • 2018.01
                      • 956

To też miałem na myśli.
                      Tyż tak myśla chopy

Comment

• Shedao
                        🥛🥛🥛🥛
                        • 2007.09
                        • 915

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Warzywo Wyświetlenie odpowiedzi
                        W cenie do 2,5 nie ma nic co by nadawało się do picia.
                        Ja powiem wręcz odwrotnie: w cenie powyżej 8 zł nie ma nic, co by było warte takich pieniędzy

Comment

• jacekwerner
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🍼🍼
                          • 2004.05
                          • 2852

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shedao Wyświetlenie odpowiedzi
                          Ja powiem wręcz odwrotnie: w cenie powyżej 8 zł nie ma nic, co by było warte takich pieniędzy
                          Nie generalizuj, bo zdecydowanie przesadzasz.
                          Ochotnicza Straż Piwna
                          BAZA = 7446

Comment

• dlugas
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🍼
                            • 2006.04
                            • 4014

Segment 2-2,5zł i do tego szeroko dostępny i wypijalny bez skrzywienia z nutą zadowolenia ?
                            obecnie brak

Segment 3-5zł w miarę szeroko dostępny do wypicia z umiarkowaną przyjemnością podbitą lekkim szumem w głowie w ramach bonusu ?
                            miłosław pilzner (jak nie śmierdzi dmsem i jest goryczkowy)
                            Komes porter, żywiec porter, perła porter, okocim porter w celu rozgrzania choć w lecie to już różnie z tym gaszeniem pragnienia z nimi bywa
                            Grodziskie IPA na jakiejś tam promocji
                            Miłosław sosnowe - lekkie piwo bez zbędnych uniesień smakowych
                            Amber APA - bywa smaczny
                            Żywiec APA- bywał smaczny, teraz nie wiem
                            PINTA- pierwsza pomoc - w leclercu po 4,59zł, ale to raczej lokalnie, a nie globalnie
                            Nawet w segmencie do 5 zł szaleństwa nie ma. Pilsów krajowych ? pszenic ? APA/IPA? nawet zwykły dobrze zrobiony lekko goryczkowy i fajnie biszkoptowy nie przesłodzony lager nie jest łatwym okazem do wyłapania
                            5-7zł tutaj też nie ma kolorowo, u mnie sporo PINTY w leclercu, regionalne też są, ale tam wybór coraz słabszy. DR BREW się łapie w te widełki, ale wiadomo co z nimi
                            8-10zł tutaj pole do popisu jest spore, ale co z tego jak pewniaków szeroko dostępnych także jest tylko kilka marek. Trzech kumpli, pinta są często widziani. Stabilni jak Łańcut ?, na topie chmielowych funky fluid? i kto jeszcze?

Kiedyś piłem "kraftu" sporo, nawet te z wyprzedaży pod termin. Wpadka trafiała mi się raz na pół roku
                            Obecnie Kupuję kraft coraz rzadziej, a coraz częściej trafiam na jakieś ich wpadki.
                            Ceny są blisko 10zł za butelkę, a hazard w gratisie. Na szybko idzie sprawdzić na necie opinie o danym piwie, ale chyba nie o to chodzi, żebym stał w sklepie i grzebał po 15 minut w telefonie, aby kupić sobie dwa piwa na sobotni wieczór.
                            pozdrawiam
                            Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
                            Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
                            FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

Comment

• Shedao
                              🥛🥛🥛🥛
                              • 2007.09
                              • 915

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacekwerner Wyświetlenie odpowiedzi
                              Nie generalizuj, bo zdecydowanie przesadzasz.
                              Nie, nie przesadzam ani trochę. Skoro Warzywo poszedł w personalne odczucia (dla niego w cenie do 2,5 nie ma nic co by nadawało się do picia), to ja poszedłem tym tropem i dorzuciłem, że dla mnie w cenie powyżej 8 zł nie ma nic, co by było warte takich pieniędzy. To tylko przepłacanie za markę browaru, czadową etykietę, jakieś myki z barrel aged, fantazyjnymi dodatkami, pozycjonowaniem premiumowym, nakręcaniem hype'u itd. Minęły lata odkąd kupiłem piwo za powyżej 8 zł (mówimy tu oczywiście o butelkach, to samo ma się do bariery 12 zł w pubach) i stwierdziłem, że był to dobry wydatek. Lata! Obecnie 4-pak Argusa Portera sprawia mi tak nieporównywalnie większą satysfakcję niż wymyślny żur kraftowy od renomowanego browaru za 20 zł/butelka 0.33l, że nawet nie ma co porównywać. To tyle, jeśli chodzi o "kto raz spróbuje kraftu, na zwyczajne piwo już nie spojrzy"
                              Last edited by Shedao; 2019-12-29, 15:35.

Comment

• Warzywo
                                🍼🍼
                                • 2016.08
                                • 955

Z jednej strony rozumie Twoją logikę (i nawiązanie do mojego stwierdzenia), z drugiej to niestety tak nie działa - o ile w dole sprawa jest jasna - nie da się poniżej jakiejś ceny osiągnąć pewnego efektu (chociaż Czesi w przeciwieństwie do nas potrafią tą poprzeczkę obniżyć w pozytywnym znaczeniu) o tyle w górę sprawa ma się inaczej bo piwo w którym użyłeś lepszego droższego słodu, leżakowałeś dłużej, użyłeś droższych płynnych drożdży itp. może być lpesze i może osztować więcej.
                                Sama dyskusja o kwotach w górnych granicach ma mniejszy sens (w mojej opinii) niż w przypadku progu dolnego.

Piłem znakomite portery znacznie droższe od 8 zł i znacznie lepsze od tych tańszych, nie piłem natomiast w ostatnich latach żadnego piwa o którym mógłbym napisać, że można je spoko pić (polskie) w cenie około 2,5 zł. Niestety.

Comment

Przetwarzanie...
                                X