W promocji ok, ale rozumiem, że tu dyskutujemy o cenach regularnych.
Dobre, tanie piwo.
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Warzywo Wyświetlenie odpowiedziW promocji ok, ale rozumiem, że tu dyskutujemy o cenach regularnych.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Warzywo Wyświetlenie odpowiedziW cenie do 2,5 nie ma nic co by nadawało się do picia.
Jak to się niektórym wielkopańskie smaczki wyrobiły Z dobrobytu to się niektórym w d.... poprzewracało, zapomniało się czasów, kiedy to po piwo, niewiadomo jakiej jakości trzeba było czasem na drugi koniec miasta jechać. Spragnionemu nawet leszek z puszki posmakuje.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Koźlak z Perły jest spoko i kosztuje około 2,50zł.Browar Bociana smaczny od rana
Słuchaj Zakładu Patologii Dźwięku w każdy czwartek od 22.00 na www.uwmfm.pl or die!!
http://pl-pl.facebook.com/pages/Zak%...10390938984626
Comment
-
-
A ja powrócę do początku tego wątku - po co komu takie piwo? Do popychania jedzenia? Do nawodnienia? No bo raczej nie do alkoholizowania się. Rozumiem jeszcze w lecie...
Czy nie lepiej wypić 1-2 solidne piwa za 5 zamiast kilku za złotypisiąd?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziCzy nie lepiej wypić 1-2 solidne piwa za 5 zamiast kilku za złotypisiąd?Last edited by becik; 2019-12-23, 15:27.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Czyli zadowalanie się substytutem, w imię czego? Prościej się alkoholizować czymś mocniejszym, delektować smaczniejszym, a nawadniać zdrowszym. Picie tanich HGB piw jest tym samym co fast foody. Śmieciem obliczonym na to by fabryka zarobiła niskim kosztem.
Comment
-
-
Dlatego też nic nie zastąpi porządnego browaru regionalnego, który ze względu na skalę produkcji (niechby i te 50-100.000 hl) potrafi utrzymać zarówno cenę, jak i powtarzalność warek w rozsądnych granicach.... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziPotencjalne przykłady?
Tak, to były piwa!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziZatem kto miałby to robić? (...) Średniaki? Czyli kto? Staropolski? Połczyn Zdrój? Witnica? BRJ, który już nie istnieje?
Comment
-
-
Gdyby ich było wiele, nie powstałby ten wątek.
W Polsce to obecnie chyba tylko Miłosław, Amber (choć większy), Jurajskie (ten z kolei mniejszy, ale widoczny), perspektywicznie Bielawa. No i Witnica. Noteckie pod światłym kierownictwem też miałoby jeszcze szanse.Last edited by rohozecky; 2019-12-23, 19:13.... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.
Comment
-
-
Ja odniosłem wrażenie, że chodzi o takie piwo, które podobnie jak masowe jest dostępne powszechniej, więc Bielawy w ogóle nie brałem pod uwagę. No i jakoś nie wierzę, że w tej cenie sprzedają. Ale dalej rozmawiamy o browarach, które sprzedają w cenach bliżej piątki niż 2,5 zł co kłóci się ideą wątku.
Dlatego wracam do słów Zytka:
W cenie do 2,5 nie ma nic co by nadawało się do picia.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziBielawy w ogóle nie brałem pod uwagę.:
Oczywiście to raczej 5 zł niż 2,50, ale w tej ostatniej cenie to obecnie rzeczywiście chyba tylko piwa z Aldiego. No i promocje.
Podejrzewam że w 3 zł zmieściłaby się jeszcze czasem jakaś Witnica czy Miłosław.... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.
Comment
-
Comment