Miłosławy W Auchan są w stałej cenie od 2,56-2,89 w Leclerc (Ursynów) 2,89-2,99 więc narzekać nie można.
Dobre, tanie piwo.
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Warzywo Wyświetlenie odpowiedziW cenie do 2,5 nie ma nic co by nadawało się do picia.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Raciborz Wyświetlenie odpowiedziJa to mam szczęście, blisko granicy z Czechami. A tam w tym przedziale sporo pijalnych piw
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziCzy nie lepiej wypić 1-2 solidne piwa za 5 zamiast kilku za złotypisiąd?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Raciborz Wyświetlenie odpowiedziJa to mam szczęście, blisko granicy z Czechami. A tam w tym przedziale sporo pijalnych piw
Kilka skrzynek w bagażnik i czytanie takich wątków nie jest potrzebneDick Laurent is dead.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziCzy nie lepiej wypić 1-2 solidne piwa za 5 zamiast kilku za złotypisiąd?
Na ten przykład, dla mnie ostatnio praktycznie przestał istnieć przedział blg 13-20. No nie lubię po prostu. Z przedziału powyżej wypiję najczęściej nie więcej niż jedno na raz, a z tych poniżej lubię wypić dużo, nie nawalić się i nie wydać worka dukatów.Last edited by slavoy; 2019-12-28, 01:26.Dick Laurent is dead.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
Czy nie lepiej wypić 1-2 solidne piwa za 5 zamiast kilku za złotypisiąd?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slavoy Wyświetlenie odpowiedziKonrad czy Tambor 11* w browarze kosztują jakieś ~1,70zł, a w markecie niewiele więcej
Kilka skrzynek w bagażnik i czytanie takich wątków nie jest potrzebne
Comment
-
-
Proponowałbym ograniczyć się do PL, bo chyba taka była intencja powstania tego wątku. W CZ dobre lub bardzo dobre piwo za 11-15 Kč jest powszechnie dostępne w handlu.... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yaro74 Wyświetlenie odpowiedziZdecydowanie lepiej wypić 1-2 nawet za dychę niż katować się, przepraszam nawadniać kiepskim za 2-3 złote.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziTo też miałem na myśli.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Warzywo Wyświetlenie odpowiedziW cenie do 2,5 nie ma nic co by nadawało się do picia.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shedao Wyświetlenie odpowiedziJa powiem wręcz odwrotnie: w cenie powyżej 8 zł nie ma nic, co by było warte takich pieniędzyOchotnicza Straż Piwna
BAZA = 7446
Comment
-
-
Segment 2-2,5zł i do tego szeroko dostępny i wypijalny bez skrzywienia z nutą zadowolenia ?
obecnie brak
Segment 3-5zł w miarę szeroko dostępny do wypicia z umiarkowaną przyjemnością podbitą lekkim szumem w głowie w ramach bonusu ?
miłosław pilzner (jak nie śmierdzi dmsem i jest goryczkowy)
Komes porter, żywiec porter, perła porter, okocim porter w celu rozgrzania choć w lecie to już różnie z tym gaszeniem pragnienia z nimi bywa
Grodziskie IPA na jakiejś tam promocji
Miłosław sosnowe - lekkie piwo bez zbędnych uniesień smakowych
Amber APA - bywa smaczny
Żywiec APA- bywał smaczny, teraz nie wiem
PINTA- pierwsza pomoc - w leclercu po 4,59zł, ale to raczej lokalnie, a nie globalnie
Nawet w segmencie do 5 zł szaleństwa nie ma. Pilsów krajowych ? pszenic ? APA/IPA? nawet zwykły dobrze zrobiony lekko goryczkowy i fajnie biszkoptowy nie przesłodzony lager nie jest łatwym okazem do wyłapania
5-7zł tutaj też nie ma kolorowo, u mnie sporo PINTY w leclercu, regionalne też są, ale tam wybór coraz słabszy. DR BREW się łapie w te widełki, ale wiadomo co z nimi
8-10zł tutaj pole do popisu jest spore, ale co z tego jak pewniaków szeroko dostępnych także jest tylko kilka marek. Trzech kumpli, pinta są często widziani. Stabilni jak Łańcut ?, na topie chmielowych funky fluid? i kto jeszcze?
Kiedyś piłem "kraftu" sporo, nawet te z wyprzedaży pod termin. Wpadka trafiała mi się raz na pół roku
Obecnie Kupuję kraft coraz rzadziej, a coraz częściej trafiam na jakieś ich wpadki.
Ceny są blisko 10zł za butelkę, a hazard w gratisie. Na szybko idzie sprawdzić na necie opinie o danym piwie, ale chyba nie o to chodzi, żebym stał w sklepie i grzebał po 15 minut w telefonie, aby kupić sobie dwa piwa na sobotni wieczór.
pozdrawiam
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacekwerner Wyświetlenie odpowiedziNie generalizuj, bo zdecydowanie przesadzasz.Last edited by Shedao; 2019-12-29, 15:35.
Comment
-
-
Z jednej strony rozumie Twoją logikę (i nawiązanie do mojego stwierdzenia), z drugiej to niestety tak nie działa - o ile w dole sprawa jest jasna - nie da się poniżej jakiejś ceny osiągnąć pewnego efektu (chociaż Czesi w przeciwieństwie do nas potrafią tą poprzeczkę obniżyć w pozytywnym znaczeniu) o tyle w górę sprawa ma się inaczej bo piwo w którym użyłeś lepszego droższego słodu, leżakowałeś dłużej, użyłeś droższych płynnych drożdży itp. może być lpesze i może osztować więcej.
Sama dyskusja o kwotach w górnych granicach ma mniejszy sens (w mojej opinii) niż w przypadku progu dolnego.
Piłem znakomite portery znacznie droższe od 8 zł i znacznie lepsze od tych tańszych, nie piłem natomiast w ostatnich latach żadnego piwa o którym mógłbym napisać, że można je spoko pić (polskie) w cenie około 2,5 zł. Niestety.
Comment
-
Comment