Sam jesteś " sik ", dla mnie kraft w prostej postaci to siki. Chociaż są tez wyjątki, a 75 % to przereklamowane gówno które nie ma nic wspólnego z piwem. Co to za sztuka łopatą dodać jednego czy drugiego chmielu z USA, Australii itd. Pokaz mi dobrego Pilsa ( kraftowego ) w Polsce ?, tu też są wyjątki ale sporadyczne. A zapomniałem dla ciebie Pils to nie piwo. Zgadzam się że Czesi są ciency w kraftach, ale na szczęście 75 % z nich robi tylko klasykę ( czytaj piwo ). Awe..
Czechy zostają zamknięte : (
Collapse
X
-
co za dupek, no i po co zwiedzasz piwa skoro tam nie ma piwa ?Comment
-
NIe ma co dyskutować na takim poziomie. Kolega Leśniczy wyraźnie utożsamił słowo "piwo" wyłącznie z nowinkarskim kraftem. Jak ktoś o różnorodności czeskich dolniaków pisze w ten sposób, to znaczy, że nie ma o tym zielonego pojęcia.Comment
-
Inteligencją nie grzeszysz ale to Twój problem . Od kiedy turystyka to jazda od gospody do gospody . W Czeskim piwie też są wyjątki ale ogólnie to proste piwo dla niewymagającego klijenta. Jak byś nie widział tam się chodzi na piwo codziennie po pracy i oczywiście w łikendy . Wypija się dwie desitki po których człowiek nie jest pijany i tak codziennie .Comment
-
-
Panowie, nie po to wchodzę na Bbiz aby takiego języka doświadczać. Taki poziom dyskusji tutaj nigdy nie miał miejsca bytu.
Nawet jak się nie zgadzamy z kolegą z lasu
Jak komuś się podobają brunetki to nie ma siły, blondynki mu nie naraisz. Taki przywilej młodości.
Ja jestem w tym wieku że, potrafię znaleźć wdzięk i piękno w blondynce z Czech oraz ciemnej jak noc czarnulce, wypacykowanej na maxa nowoczesnymi chmielami (P)ipie czy kwaśnej Kwaśniewskiej. Czyli można to pogodzić
A co do meritum, to faktycznie zamknęli, co prawda z naszej strony ale nie ważne z której strony drzwi kłódka wisi, zamknięte i już."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<Comment
-
Cóż, wstyd się przyznać, ale jednak trochę spanikowałemi w sobotę odwiedziłem piwotekę w Bohuminie
.
Comment
-
Kolekcja puszek piwnych:
http://puszkikrugera.web-album.org/Comment
-
Cóż, wstyd się przyznać, ale jednak trochę spanikowałemi w sobotę odwiedziłem piwotekę w Bohuminie
.
https://www.browar.biz/galeria.php?id=27506Comment
-
Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :DComment
-
Mnie już zostało tylko jedno czeskie piwko w petce. Za to będę mógł sobie wieczorami poczytać piękne opisy tych piw na naszym forum- i tak przez najbliższe kilka tygodni.
Comment
-
Wszystko oceniasz po opakowaniu? W ciemno wziąłbym PETa z lagerkiem z losowego czeskiego mikrusa zamiast losowego polskiego kraftowego żura, choćby w najpiękniejszej butelce z najbardziej trendy etykietą.Comment
-
Comment
-
.
DP prawdę Ci powie.
Comment