Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika noodles
Wyświetlenie odpowiedzi
Czechy zostają zamknięte : (
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedziW praktyce moim zdaniem do dwukrotnej przebitki to jednak brakuje, ale to zależy od miejsca, stąd czynsze nie są tak istotne (szczególnie, że często chodzi o właścicieli nieruchomości). Cena piw z wyższej półki aż tak wysoko się nie różni. Haczyków jest wiele: (...)
W zasadzie wszystko co wymieniłeś to patologia polskiego piwowarstwa rzemieślniczego i to te właśnie przyczyny leżą u podstaw takich różnic cen między nami a sąsiadami.
Mnie przerosła cena piwa w pubie, może nie finansowo a moralnie. Pękłem gdy na kranach w multitapie większość była po 16 i wyżej. Może dlatego ruch jest tylko w piątki/weekendy?"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacekwerner Wyświetlenie odpowiedziGrasz na jakiejś pseudo patriotycznej nucie i popełniasz takie błędy?
Wraz z pojawieniem się koronawirusa na forum pojawił się dawno nie widziany troll
Halo! Czy jest gdzieś moderator???
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedzimiarą polskości jest wypicie 50 krajowych piw.5450 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika LESNICZYy Wyświetlenie odpowiedziPils dłużej się "produkuje" niż APA , IPA itd więc dobry pils kraftowy powinień kosztować minimum 10 zł .Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika LESNICZYy Wyświetlenie odpowiedziWłaśne teraz w trudnej sytuacji browarów kto czuje się polakiem to powienień kupować kraftowe piwa .
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika LESNICZYy Wyświetlenie odpowiedziodprowadzają podatki , za które dopłaca się do społeczeństwa . !... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.
Comment
-
-
Bez szydery.
To skrót myślowy, ale nie pozbawiony sensu.
Z czegoś przecież jeden czy drugi ojciec narodu posypuje kapustę maluczkim...
Czyli - z podatków. A te małe browary, co już napisaliście wcześniej, płacą tych podatków w ch..., no, dużo.
I właśnie polscy przedsiębiorcy, w tym i browary, płacą podatki (chcąc nie chcąc ) na miejscu, w Polsce. Nie sądzę, aby jakiś czeski browar odprowadzał podatki za Olzę .
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziNie sądzę, aby jakiś czeski browar odprowadzał podatki za Olzę .
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gringo Wyświetlenie odpowiedziAle może kupił meble do restauracji w polskiej fabryce
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shedao Wyświetlenie odpowiedziJakim cudem wspieranie (bądź nie) prywatnych biznesów z tej konkretnej gałęzi gospodarki określa... moją tożsamość narodową? Mój patriotyzm? Oj kolego, chyba za dużo wczoraj tych kraftów wypiłeś.
Tożsamość narodowa to cegiełki ułożone w skomplikowaną budowlę, spojone zaprawą. Cegły się produkuje z gliny i piasku i wypala w ogniu. Zaprawę do murowania robi sie z piasku, wapna i cementu.
Na żadnym etapie nie dodaje się gówna, drodzy koledzy"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika LESNICZYy Wyświetlenie odpowiedziWłaśne teraz w trudnej sytuacji browarów kto czuje się polakiem to powienień kupować kraftowe piwa . Nawet w markecie , bo oni wezną z hurtowni a hurtownia kupi od browaru . Już w wtorek kupiłem zapas 49 piw z browaru Błonie , Zarzecze i Maryensztadt .
Kolejny typ po pewnym kolekcjonerze kapsli na literę A, który jest tak żenujący, że aż śmieszny. Ja nie wiem, szkół w tym kraju nie było? Starzy wychowywali zdalnie zza oceanu?
Smutno mi po prostu. Tak po ludzku...Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Comment
-
-
Bardo proszę nie kontynuować wątków pobocznych i do tego osobistych. Jeśli widzisz trolla - nie karm go - to jest jedyna słuszna droga.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment