Południowa granica, nie wiem czemu jeszcze przed pandemią była obstawiana przez SG. Kontrolowali autobusy i wyrywkowo samochody osobowe (obce). I to pewnie jest.
Czechy zostają zamknięte : (
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziPołudniowa granica, nie wiem czemu jeszcze przed pandemią była obstawiana przez SG. Kontrolowali autobusy i wyrywkowo samochody osobowe (obce). I to pewnie jest.
Ostatni wpis na ten temat był 15 marca. Możliwe, że dalej tam koczują w mniejszej liczbie. Podpytam jutro kumpla, który służy jako komendant w lokalnej straży miejskiej. Może mi coś więcej powie jak to na chwilę obecną wygląda.Last edited by SupeR_PiwosZ; 2020-06-24, 21:49.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk Wyświetlenie odpowiedziZe strony ambasady czeskiej:
"Na podstawie informacji Ministerstwa Spraw Wewnętrznych RCz informujemy, iż za dokument potwierdzający miejsce zamieszkania poza województwem śląskim mogą zostać uznane dokumenty osobiste zawierające adres zamieszkania (tzn. oficjalne dokumenty urzędowe), umowa najmu, wypis z księgi wieczystej, umowa o pracę, bilet kolejowy ze stacją początkową poza wojewíodztwem śląskim (w połączeniu z innym dokumentem), rachunki za prąd, telefon, wywóz śmieci."
Comment
-
-
To dla przestrogi cytat z klasyka (nieco uzupełniony): "Niedawno temu jakimś trafem wykopano na mojej łące szkielet, a lekarze sądowi powiedzieli, że ten szkielet był zamordowany jakimś tępym narzędziem w głowę, i to przed czterdziestu laty. Ja mam lat trzydzieści osiem i zostałem aresztowany, chociaż mam metrykę chrztu, wyciąg z ksiąg stanu cywilnego i paszport z adresem zamieszkania poza Śląskiem" .
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slawekkazek Wyświetlenie odpowiedziTo dla przestrogi cytat z klasyka (nieco uzupełniony): "Niedawno temu jakimś trafem wykopano na mojej łące szkielet, a lekarze sądowi powiedzieli, że ten szkielet był zamordowany jakimś tępym narzędziem w głowę, i to przed czterdziestu laty. Ja mam lat trzydzieści osiem i zostałem aresztowany, chociaż mam metrykę chrztu, wyciąg z ksiąg stanu cywilnego i paszport z adresem zamieszkania poza Śląskiem" .
Comment
-
-
Informacyjnie. Kumpel potwierdził mi że u mnie przejście graniczne Paczków - Bílý Potok jest spokojnie przejezdne.Last edited by SupeR_PiwosZ; 2020-06-25, 18:33.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Warzywo Wyświetlenie odpowiedziDlatego chyba cały dzień spędzę w knajpie a w nocy przemknę się w przebraniu
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika LESNICZYy Wyświetlenie odpowiedziJesteś Hanysem czyli po twojemu "ślązakiem" ?
Naucz się pisowni , bo ja jestem Ślązakiem i hanysem .Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot Wyświetlenie odpowiedziNajpierw uczysz wszystkich o piwach a teraz o pisowni ?
Comment
-
-
Ja biorąc pod uwagę rady Pendragona i Dadka oraz własnie preferencje wybieram jako bazę wypadową Pragę w której chcę zobaczyć restauracje dworcowe plus dwa - trzy browary. Z Pragi chcę zrobić jeden / dwa wypady na czeską prowincję z miejscowymi browarami.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Warzywo Wyświetlenie odpowiedzi.. Pragę w której chcę zobaczyć restauracje dworcowe
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piokl13 Wyświetlenie odpowiedziJakie to restauracje? Aż tak warte uwagi?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika LESNICZYy Wyświetlenie odpowiedziNa nauka nigdy ni mosz za późno synekLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Comment