Saison w Polsce
Collapse
X
-
Starter bardzo przyjemny. Takie piwo lubię, podobne piwo warze w miarę regularnie. Otwarcie... zaatakowało niemal lagerowym zapachem. Jestem w trakcie więc coś może dopiszę. Szczyt... zbyt wyklejający jak na mój gust ale w ogólnym rozrachunku najlepszy z tego trio. Ciekawe jakim szczepem fermentowane, poza zapisem, że z własnej propagacji.Ostatnia zmiana dokonana przez zasada; 2021-08-18, 20:49.Każde zwierzę koi dotyk
BlaszonyComment
-
Nie mogę już wyedytować a przypomniałem sobie, że podpoznanski browar Szreniawa, rozlewał w ub tyg.saisona na Belle Saison Danstara. Dostałem kubeczek na spróbę i okazał się ciemniejszy niż klasyczne wersje, mimo odfermentowania do 0 dawał wrażenie ciała no i generalnie czekam. Po Karczewskim drugi saison z okolic.Każde zwierzę koi dotyk
BlaszonyComment
-
W moim Lidlu w sobotę jak chciałem dokupić to już nie było. Swoją drogą bardzo dobre piwo, moim zdaniem lepsze niż wypusty od Trzech Kumpli dostępne w Lidlu.👍 1Comment
-
Comment
-
Wczoraj piłem ponownie to piwo, dałem mu się trochę ogrzać i jak u Darka alkohol wyszedł na pierwszy plan.Comment
-
Tego saisona ze Szreniawy jednak nie będzie. Według sobotniej rozmowy z przedstawicielami browaru stojącymi na imieninach ulicy św. Marcin, rozlew na który trafiłem to była warka testowa. Za to jeszcze w tym roku pojawić ma się Szreniawskie - Biere de garde!Każde zwierzę koi dotyk
BlaszonyComment
-
Tak obstawiam. W siedzibie, okoliczne jarmarki, czasami w Dużym Benie (wielkopolska franczyza alkoholowa), na Głogowskiej w Piwach Świata. W innych miejscach nie widziałem patrząc z perspektywy centrum miasta.Ostatnia zmiana dokonana przez zasada; 2021-11-17, 07:55.Każde zwierzę koi dotyk
BlaszonyComment
-
Właśnie przeczytałem wyniki Konkursu Piw Rzemieślniczych Kraft Roku 2021.
Jedyny saison zajął trzecie miejsce w kategorii belgijskiej a wspominane powyżej Biere de Garde pojawia się na trzecim miejscu w kategorii piwo historycznych (WTF?)
Belgian Ale (10-18ºPlato)
Miejsce I: nie przyznano
Miejsce II: Browar Fortuna / Miłosław Blonde Ale / Krzysztof Panek
Miejsce III: Browar PINTA / Zwycięski Belgian Saison / Paweł Masłowski
Historical Beer
Miejsce I: Browar Świdnica / Jopejskie / Rafał Harchala
Miejsce II: nie przyznano
Miejsce III: BROWAR SZRENIAWA / BIÈRE DE GARDE / Roman RatajczakKażde zwierzę koi dotyk
BlaszonyComment
-
PSPD organizuje w swoich kanałach social media głosowanie na "Styl roku PSPD".
Zwycięskie piwo ma doczekać się materiałów informacyjnych i innych akcji promocyjnych wśród piwowarów domowych, w tym spotkań z piwowarami komercyjnymi zajmującymi się tym stylem (chyba współpraca zagraniczna będzie konieczna). Szczegóły są jeszcze nieznane.
W etapie zgłaszania kandydatów, saison uplasował się wysoko,.w głosowaniu, które trwa teraz bezdyskusyjnie prowadzi.
Czy a jesli tak w jaki sposób przełoży się to na dostępność komercyjną się zobaczy, niemniej rzecz warta zauważenia.Ostatnia zmiana dokonana przez zasada; 2022-01-23, 10:01.Każde zwierzę koi dotyk
Blaszony👍 1Comment