Rany Boskie czas się zająć paszportem - znaczy go odnowić. Piszę się na ten wyjazd, a kwiecień wydaje się nienajgorszy.
Robert Maklowicz w Browarze Klasztornym Neuzelle
Collapse
X
-
bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
-
-
piwo napisał(a)
Zamiast wołać żonę aby mi podała piwo do wanny - odkręcam zaworek i leci...(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Nie pogardził bym taką kąpielą.I popijać w wannie prosto z pipy
JA CHCĘ.JADĘ Z WAMILwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Odp: Robert Maklowicz w Browarze Klasztornym Neuzelle
rafalszczesny napisał(a)
Szanowni Państwo,
Z największą przyjemnością mamy zaszczyt Państwa poinformować, iż w najbliższą niedzielę 20.10.2002 o godzinie 11:30 w programie 2 TVP zostanie nadany program „PODRÓŻE KULINARNE ROBERTA MAKŁOWICZA”, pod tytułem „Piwny Smak”. Program ten nagrany został w naszym Klasztornym Browarze w Neuzelle, skąd pochodzą wytworne czarne piwa klasztorne znane na całym świecie - również i w Polsce.
sobota 16 XI 10:45
czwartek 21 XI 12:45
Comment
-
-
zythum napisał(a)
możemy nie kombinować z żadnymi świętami tylko po ludzku wziąć jakikowliek piątek i poniedziałek w kwietniu (myślę, że ten miesiąc nie jest zły bo potem zaczną się majowe i czerwcowe giełdy).
W tym przypadku prosiłbym tylko Rafała z Nezuzelle aby podał nam wolne terminy na zwiedzanie.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
Ahumba napisał(a)
nie wiem jak to geograficznie wygląda, ale może by powiązać wyjazd do Nezuzelle z giełdą w Szczecinie.Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
"W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."
"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Comment
-
-
yendras napisał(a)
Neuzelle jest mniej więcej w połowie drogi z Frankfurtu n. Odrą do Guben.
A więc , z Guben do Neuzelle jest ~16 km , z Frankfurtu do Neuzelle
~ 39. Około ponieważ , bo np. kilka kilometrów na południe od Gubina
otwarto przejście w Gubinku , by nie jechac przez miasto. To samo Frankfurt/Oder -> ma przejście towarowe w Świecku.piwoppns@wp.pl
Comment
-
-
Odświeżam ten temat.
Jeżeli wypad do Neuzelle miałby się udać przy okazji giełdy w Szczecinie to już teraz należałoby go organizować.
Pod warunkiem że nie jest już za późno na rezerwację zwiedzania browaru.
Rafale z Neuzelle czy mógłbyś sprawdzić wolne terminy w IV, najlepiej 11 IV lub 14 IV ?
Osoby zainteresowane proszę o zgłaszanie akcesu
Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
"W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."
"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Comment
-
-
Makłowicz
Oglądałem wczoraj w tiwipi program Makłowicza. Tym razem przebywał i kucharzył w Brandenburgii, nazwy miejscowości nie pamiętam. Tematem przewodnim były dania, których istotnym składnikiem było piwo. Przepisów niestety nie zanotowałem , ale nie to mnie najbardziej zainteresowało.
Otóż w owym miejscu znajduje się nietypowa łaźnia. Kąpiel odbywa się w PIWIE, które leje się z kurka znajdującego się w miejscu tradycyjnego kranu. Dodatkowo ciało kąpiącego nacierane jest jakąś gęstą papką (nie pamiętam jak się to fachowo nazywa) powstającą w procesie warzenia piwa. W czasie kąpieli można oczywiście korzystać z piwa z kranu również wewnętrznie Pluskanie się w piwie ma dobroczynny wpływ m.in. na skórę.
Po kąpieli relaksik na leżaczku ze szklanicą w dłoni....
Po programie ukazały się podziękowania dla "Klosterburg Brauerei", o ile dobrze zanotowałem. Więc prawdopodobnie ośrodek zlokalizowany jest w pobliżu tego browaru.
Szkoda, że u nas nic takiego nie funkcjonuje (albo ja o tym nie wiem), gdyż lecznicze właściwości piwa są oczywiste....Krok po kroku, krok po kroczku,
Najpiękniejsze w całym roczku
Idą Święta...
Comment
-
Comment