Czeska Encyklopedia Piwa

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • celt_birofil
    † 2017 Piwosz w Raju
    • 2001.09
    • 4470

Czeska Encyklopedia Piwa

Od czasu do czasu zamieszczę opisy niektórych gatunków piw w języku obcym, z którym większość z nas raczej nie ma kłopotu (szczególnie w piwiarni)
    Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)
  • celt_birofil
    † 2017 Piwosz w Raju
    • 2001.09
    • 4470

ZAMBEZI

Typ: leźak
    Alkohol: 4,5% objem
    Obsah lahve: 0,33 l
    Dop. teplota podavani: 6-8oC
    Kvaśeni: spodni
    Pivovar: Narodni pivovary, Harare, Zimbabwe

Pivo Zambezi je pojmenovano po najvetśi rece v Zimbabve. Jedna se o svetle źlune pivo neutralni chuti s lehkou chmelovou nahorklosti
    Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)

Comment

• celt_birofil
      † 2017 Piwosz w Raju
      • 2001.09
      • 4470

CHINESE GINSENG BIER

Typ: leźak
      Alkohol: 4,1%
      Obsah lahve: 0,33 l
      Dop. teplota podavani: 6-8oC
      Kaśeni: spodni
      Pivovar: Ginseng Beer Company

Svetle pivo, ktere obsahuje vodu, chmel, źenśen, prażenou pśenici, glukozu/maltozu, kvasnice, oxid uhlićity, karamel, stabiblizator peny a zazvor

Comment

• marcopolok
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2001.10
        • 2339

A co na to FCJP
        bez brody...

Comment

Related Topics

Collapse

• slawekkazek
          Mała encyklopedia piwowarska
          slawekkazek
          Z przyjemnością zawiadamiam, że w końcu ukazała się i zagościła na pólkach księgarskich moja nowa książka (napisana wspólnie ze Staszkiem Sławińskim), o dość długawym tytule:"Mała encyklopedia piwowarska Krakowa i Kazimierza w wieku XVI i pierwszej połowie wieku XVII. Studia...
          2019-06-05, 15:27
        • kloss
          Delta, Zambezi Premium Lager
          kloss
          National Breweries Harare Zambezi, Zimbabwe,s Own Lager
          Butelka 340 ml,alkohol 4,7%.Myślałem,że w kraju Roberta Mugabe pije się tylko krew białych osadników,ale znajomy przywiózł mi piwo.Piwo dość typowe jak na Afrykę-dobrze zgazowane,nieżle spienione.W smaku nieco cytrynowe,lekko...
          2003-10-30, 23:55
        • heckler
          Telč, Myslibořská 299, Měšťanský pivovar Trojan
          heckler
          Telč-Venecja Moraw, tak często bywa nazywane to miasteczko. Z trzech stron otoczone jest wodą. Kto jeszcze tam nie był, koniecznie powinien nadrobić tą stratę.
          Rynek miasteczka od 1992 roku wpisany jest na listę UNESCO. Na nim możemy podziwiać zamek, krzyż pokutny, fontanny, oraz piękne,...
          2018-05-11, 09:31
        • kloss
          Patrol piwny-Zimbabwe i Malawi
          kloss
          ZIMBABWE
          Kiedy 5 lat temu wróciłem z wycieczki min do Zimbabwe ograniczyłem się do opisania kilku piw. Nie odważyłem się na szerszą relację ponieważ byłem tylko 2 dni w Victoria Falls, więc nie czułem się upoważniony do jakiegokolwiek opisu miejscowego rynku piwnego. Dzisiejsze...
          2015-12-09, 10:35
        • wpadzio
          De Molen, Wijsbier Spicy Ginseng
          wpadzio
          Kolejne piwo z De Molena z kociej serii Wijsbier. Tym razem z dodatkiem korzeni imbiru i żeń-szenia. Chmielone Amarillo. Zawartość alkoholu 4,7%, Plato 9°, EBU 30, EBC 22.

Barwa ciemnobursztynowa, wpadająca w brązową. Wysokie zamglenie.
          Jasnobeżowa piana, o drobnej teksturze...
          2014-01-13, 17:54
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...