A może wspólnie będziemy naciskać na kampanię piwowarską do której ponoć browar należy, aby ponownie zaczeli warzyć piwo grodziskie? Warto by było napić się polskiego specyficznego piwka.
Piwo z Grodziska ....
Collapse
X
-
Fakt zamknęli go bo stwierdzili, że się nie opłaca, ale to było kiedyś co nie znaczy, że teraz na to piwko nie było by zbytu, kiedyś widziałem etykietę tego piwa po niemiecku, a poza tym Lech buduje muzeum w Poznaniu, a każdy wie, że obecny browar w Poznaniu to dziecko epoki Gierka , więc jest tak piękny, że już widzę tłumy które chcą go uwiecznić na pamiątkę A może browar w Grodzisku byłby lepszym rozwiązaniem, szczególnie, że tam odbywało się święto związane z piwem Lech miałby luksusową, specyficzną markę stać go ZdrówkoPiana jak śmietana smak szesnastoletniej dziewczyny! To jest piwko!
Comment
-
-
No to zobaczymy jak będą śpiewać, kiedy będziemy w Unii? Trzeba być ślepym, żeby nie widzieć, że ludzie poszukują czegoś nowego Czemu niemieckie białe piwa sprzedają się? Polskie specjalne piwka też mogąPiana jak śmietana smak szesnastoletniej dziewczyny! To jest piwko!
Comment
-
-
z okazji 700-lecia miasta Grodziska - firma Groclin wydala piwo - w smaku podobne do grodzisza - nazwa Groclin Grodziskie (wiado od sponsora) - piwo zostalo rozlane w Belgii, sztuk butelek ok 30 tys. - do nabycia w Grodzisku oczywiscie i w kilku marketach w Poznaniu... jak mi sie nie zapomni podrzuce na forum skany etykietwww.igr.pl
Comment
-
-
o Grodziskim prosto z Belgii tutaj:
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Marusia napisał(a)
byc może nie znasz powiedzenia "wiara czyni cuda"Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Wiem o conajmniej trzech szczepach grożdży grodziskich, hodowanych w Polsce. Ponadto mają podobno drożdże grodziskie w KP w Poznaniu. Jest więc szansa, że kiedyś uda się to odtworzyć, ale na obecny przemysł piwowarski chyba nie ma co liczyć.
Comment
-
-
Naprawdę chciałbym wierzyć, że to info jest pewne. Nie wiem tylko czy określanie zapotrzebowania rynku poprzez "dawanie" informacji jest miarodajne i wiarygodne. Przy takiej "metodologii" wartość otrzymanych danych jest zerowa. Ale myślę, że już czas i miejsce dla piwa nawiązującego do Grodzisza (bo jak rozumiem takie będzie warzone).To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
niechaj Gero zapozna się z wynikami poprzedniej sondy: http://www.browar.biz/sonda.php?id=14- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
W listopadowej prasówce, pod tym adresem zamieściłem fragmenty artykułu z ostatniego numeru "Polityki" na temat Grodziska i jego browaru.
Comment
-
-
Coś na temat - wyszukane z sieci na stronie: http://www.nasz-dzien.home.pl/module...rticle&sid=228
pozdrawiammałe browary
Comment
-
Comment