W Bytomiu otwarli supermarket Elea.Znalazłem tam Hammera z Głubczyc 0,5l w szkle za 1,59 pln.Jak za mocne piwo to chyba cena dość przystepna.
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Za jedyne 1,19 zł można nabyć Rotmistrza, trzeba jednak pamiętać, że to tylko 0,33 l.
Rok temu najtańszym piwem w P-niu był Boss pils za 0,99 zł - wart swojej ceny
HEH OPOWIADAMY O TANICH PIWACH A W SUMIE PRAWDZIWY PIWOSZ POWINIEN PIC DOBRE, BOGATE W SKLADNIKI ODZYWCZE PIWO A NIE JAKIS TANIE NP.SUPER PIWOSZ ostatnio byl nawe raport o tych produktach produkowanych dla merketow min ze nie przestrzegaja wielu polskich norm (a co dopiero unijnych)
Poznaniak napisał(a) Za jedyne 1,19 zł można nabyć Rotmistrza, trzeba jednak pamiętać, że to tylko 0,33 l.
Rok temu najtańszym piwem w P-niu był Boss pils za 0,99 zł - wart swojej ceny
Bierbruder napisał(a) HEH OPOWIADAMY O TANICH PIWACH A W SUMIE PRAWDZIWY PIWOSZ POWINIEN PIC DOBRE, BOGATE W SKLADNIKI ODZYWCZE PIWO A NIE JAKIS TANIE NP.SUPER PIWOSZ ostatnio byl nawe raport o tych produktach produkowanych dla merketow min ze nie przestrzegaja wielu polskich norm (a co dopiero unijnych)
...ale Polska to taki kraj gdzie bardziej od norm liczy się cena - niestety. Może za parę lat to się zmieni.
W KAUFLAND'zie jest piwo Ambrosius z Br. Kiper.
Piwo w puszkach po 1,36 i w butelkach 1,05 zł.
Jest jeszcze Moce, ale tych "sikaczy" nie mam już zamiaru pić!!!
mwa napisał(a) W KAUFLAND'zie jest piwo Ambrosius z Br. Kiper.
mwa
No, nie źle, ale trzeba pamiętać, że cena jest porównywalna do jakości, co nie mogię aż tak nażekać.
Ambrosius butelkowy z Namysłowa jest teraz po 0,95.Oczywiście 0,5l I jest naprawde dobry.
Zamkowe z Namysłowa 0,5l szkło-1,19 pln.Co ciekawe,te samo Zamkowe w Namysłowie w Intermarche kosztuje 1,45.Czyli im dalej od źródła tym taniej
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
mwa napisał(a) W KAUFLAND'zie jest piwo Ambrosius z Br. Kiper.
mwa
Ale jak kogoś nie stać na droższe piwo to woli właśnie takie tylko np.rżnięte lub z sokiem.Sam próbowałem w ten sposób i nie jest tak tragicznie.
Comment