Aldach napisał(a) Górskie - 0.99
Lux - 0.99
Obydwa w Bytomiu w Szpaku - taki mały sklep spożywczy
A gdzie ten Szpak?
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Amber Berg , kupione w promocji w blaszaku zwanym Netto cena 0,75 +but , swoja drogą Amber ma chyba dobre stosunki z tą siecia ponieważ można tam dostać także inne piwka z tego browaru , ostatnio nawet Koźlaka
"Górskie" warzone przez strzelca. butelka 0,5L euro cena:0,99. w krakowie w wielu sklepach. Etykieta bardzo,ale to bardzo przypominająca "tyskie gronie". Chyba to ostatnie tchnienia "strzelca" po tym jak komornik siadł na "broku"
Wczoraj w GEANT-cie na Ursynowie kupiłem PIWO JASNE - Lider Price w bączku 0,37 l za wzmiankowane 59 groszy.
Mają tego jeszcze sporo. Termin przydatności 1.06.2004.
Lichota - ale zimny nie gryzie.
Najtańsze pite piwo...Dobre Mocne ze Lwówka,za 1 PLN,ale termin wazności mijał rego dnia wieczorem (o czym zostałem lojalnie ostrzezony w sklepiku na Koszykowej).
Na drugim miejscu jest Palm,który kupowałem za 1,50 jakies 2 lata temu w Fizzie na Kobielskiej,z tym,że piwo było juz "po terminie" jak to delikatnie zaznaczył sprzedawca.Zreszta tam co jakis czas sprzedaja "poterminowe" piwka po znacznie obnizonej cenie.Ostatnio kupiłem czeskiegio Bernarda niepasteryzowanego,ale ten eksplodował niczym szampan
Który polski browar zajmie sie produkcją prawdziwego piwa klasztornego???
W jedynym Lidlu w Lublinie Finkbrau 5,5% alk za 0,99 + kaucja .Po kształcie butli myślałem ,ze to Dojlidy ale to Głubczyce .Widzę że Głubczyce specjalizują się w piwach dla marketów ale może to ich sposób na przetrwanie
Comment