ppns napisał(a)
Obecnie w sieci marketów Albert ( dawniejszy Szalony Max )
Dawną nazwą Alberta jest Sesam.A Szalony Max mógł być przejęty przez Alberta.A w zasadzie przez Aholda,do którego Albert należy.
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Dawną nazwą Alberta jest Sesam.A Szalony Max mógł być przejęty przez Alberta.A w zasadzie przez Aholda,do którego Albert należy.
Nie do końca tak to wyglądało, oba sklepy należą do holenderskiej sieci Ahold . Na początku ich działalności w Polsce budowali 3 rodzaje sklepów
1) Hypernove - hipermarkety
2) Szalone Maxy - supermarkety , potem zmieniły nazwę na max
3) Sezamy - diskonty
Potem w ramach unifikacji Maxy i Sezamy przerobili na Alberty, tak że nie było żadnego przejęcia majątku tylko zmiana nazwy .
And69 napisał(a)
Nie do końca [..]
unifikacji Maxy i Sezamy przerobili na Alberty, tak że nie było żadnego przejęcia majątku tylko zmiana nazwy .
I takie roszady księgowo-własnościowe-administracyjne prowadzą do zaciemniania sytuacji i ukrywania kosztów. Patrz quasi-upadłość Viflinga w Prochowicach.
Przed trzema miesiącami kupiłem w hipermarkecie GEANT na warszawskim Ursynowie piwo MOCNE z Jabłonowa w 1 litr w but. PET, alc. 7,2% ekstr.12,1%. Etykiet a zielona, metalizowana z elementami żółtymi i czerwonymi. Niestety już nie pamiętam za ile.
W ubiegłym tygodniu asortyment powiększono o 2 kolejne rodzaje:
- MOCNE w cenie 3,35 PLN/litr alc. 8,1% ekstr. 14,1%, etykieta bordowa metalizowana identyczna graficznie oraz...
- PILSNER za 2,75 PLN/litr alc do 5,3% ekstr.min. 9%, etykieta niebieska do serii
Oba MOCNE po schłodzeniu całkiem znośne
- PILSNER cieniutki, ale co można mieć za 1,37 za 1/2 litra?
Najtańsze piwo do kupienia w mojej okolicy to oczywiście "Super Piwosz" Browarów Górnośląskich. W małym sklepie spożywczym na osiedlu kosztuje 1,50 - ( Z butelką ) Piwo jest w miarę dobre ( jak na swoją cenę ). Piwoszka można kupic w większosci sklepów w okolicy Zabrza.
W Lubaniu w sklepach Inter Marche Książece ze Lwówka Śl. kosztuje 1.39, Mocne Dobre 1.69 oraz są tanie piwa z Jabłonowa ale ich cen nie pamiętam, bo tylko raz kupowałem
natomiast w sieci sklepów Wikt (taka mała lokalna siec supermarketów) Książece kosztuje 1.35-1.40 (zależy od sklepu)
O cholercia Ty to masz fajnie - Lwówek w tej cenie! W Warszawie i okolicach najtańsze są piwka w Browarze Mazowieckim w Okuniewie - 90 groszy za bączka, 1,40 za 0,5 l, ale porównania z Lwówkiem nie ma i być nie może.
bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Dziś kupione w Markecie "Piotr i Paweł" w Zielonej Górze :
Lwówek -> Książece pasteryzowane i niepasteryzowane po 1.29zł (+ kaucja 0.40zł za but. Euro). Były też Lwówki w bączku , ale się na razie nie skusiłem. Mamy kwiecień , i pogoda u mnie nijaka : zimno ., wietrznie , pochmurno , dżdżyście itp. Ale zanim dojechałem samochodem do domu , to Książęce już osiągnęło odpowiednią temperaturę. Miodzio!!!
Moje najtańsze to Old Keg Mocne kupione w Kiperze w sklepiku dla pracowników (byłem na praktykach). Puszki się przewróciły i troszkę pogniotły i cena 1.2zl, jedna puszka przed otwarciem strzeliła.
wiciu_w napisał(a) Moje najtańsze to Old Keg Mocne kupione w Kiperze w sklepiku dla pracowników (byłem na praktykach). Puszki się przewróciły i troszkę pogniotły i cena 1.2zl, jedna puszka przed otwarciem strzeliła.
Praktyki studenckie. Każdy student ma takie, ja wybrałem browar. Praktyki trwały 2 tygodnie mieliśmy się dowiedzieć o technologii produkcji, itp. itd., ale powiem o niebo lepiej było w Zakładach Piwowarskich S.A w Leżajsku.
Comment