W Ustroniu jest letnia promocja piwa z Br. Zamkowekgo Brackie.
Za 1,69 zł jest pół litra piwa w butelce. Już się tak schlałem, ale jeszcze mi smakuje-czyli jest bardzo dobre.
Na jutro spodkanie w Browarze-ale jestem ciekaw co i jak.
mwa napisał(a) W Ustroniu jest letnia promocja piwa z Br. Zamkowekgo Brackie.
Za 1,69 zł jest pół litra piwa w butelce. Już się tak schlałem, ale jeszcze mi smakuje-czyli jest bardzo dobre.
Na jutro spodkanie w Browarze-ale jestem ciekaw co i jak.
Oj, Mwa, chyba po tej promocji Ci palce w klawiaturę nie trafiają
A tak serio to chciałbym też być na promocji Brackiego ... ech ...
mwa napisał(a) W Ustroniu jest letnia promocja piwa z Br. Zamkowekgo Brackie.
Na jutro spodkanie w Browarze-ale jestem ciekaw co i [..]
O rety !
Marcopolok do raportu !!
Brackie przeniesiono z Cieszyna do Ustronia ?!?!?!
U mnie w Cieszynie najtańszy jest wspominany wcześniej Ambrosius z Namysłowa za 0,98 zł za 0,5 l butelkę (sieć Kaufland)oraz Pilsner z Browaru Jabłonowo za 1,09 zł za 0,5 l (SIEĆ SPAR)- obydwa piwa poprawne ale bez rzadnych rewelacji .
Miejscowe wyśmienite Brackie najtaniej za jakieś 1,67 za 0,5 l, w większości sklepów jednak cena Brackiego wynosi 1,9-2 zł za butelkę
Ambrosius z Namysłowa za 0,98 zł za 0,5 l butelkę (sieć Kaufland) [/B][/QUOTE]
W Dąbrowie Górniczej w Kauflandzie jest Ambrosius ale z Piotrkowa za 0.93PLN (butelka 0,5l).
Wypijalne.
1,45PLN za Hammera z Głubczyc w sosnowieckim Auchan
Sambor eksport z Broka w sklepie firmowym kosztuje ok 2.50
Natomiast ten sam Sambor w Bytomiu kosztuje 1.97
Ciekawe
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Dziś w Geant z Zabrzu natrafiłem na puszki Brackiego w cenie 1,69 za szt.
Jako, że jestem miłośnikiem Brackiego cena wydawała mi się podejrzana. Jednak się nie myliłem, bo tu brakowało 4 dni do końca terminu przydatności.
Które z tanich piwek najbardziej wam smakuje, czy w ogóle było jakieś piwo które było bardzo tanie i wam smakowało? Bo mnie smakuje piwo OLD KEG z browaru Kiper bodajże, dostępne tylko w supermarketach PLUS. U mnie na uczelni prawie wszyscy piją OLD KEGI, może dla tego że w Gliwicach jest dużo Plusów, a może dlatego że jest tanie i dobre.
a ja myslałem, ze OLD KEG robią Głubczyce...moze juz i Kiper zaczął ale jeszcze z takimi się nie spotkałem
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Już było kilka dyskusji na ten temat - spróbuj użyć wyszukiwarki. A tak w skrócie: co to ma za znaczenie, że piwo jest tanie??? I co to ma wspólnego ze smakiem. Piwa dzielą się na takie które mają smak lub smakują Tobie i takie które go nie mają lub nie smakują Tobie.Kierowanie się ceną przy wyborze jest co prawda w człowieku zakodowane (jedna z heurystyk myślenia) ale raczej należy włożyć trochę wysiłku i się od tego uwolnić.
A poza tym to co jest tanie dla mnie nie musi być tanie dla Ciebie.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
dla mnie najlepsze jest z najtańszych bo za 1,40 w Strzemieszycach Super Piwosz z Górnośląskiego. Ale moze to dlatego bo jak sie pije któres z kolej to smakuje lepiej od tychacza bo cos nie lube słodkich piw ta słodkość mi zawsze przeszkadza, dobre to przepijania win.
Hmm, mógłbyś to samo napisać po polsku, bo szczerze powiem nie rozumiem ani słowa z Twojej wypowiedzi
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment