Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pok
Żółć w piwie?
Collapse
X
-
Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pok(...), slyszalem juz kilka opowiesci (...)
Opowieści dziwnej treści! Nie widziałeś to nie opowiadaj głupot!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika poka wlasciwie o classicu... znajomy opowiadal jak to praktykanci w tym browarze sikali dla zabawy do piwa
A tak przy okazji do mieszkańców małych miejscowości - precyzujcie miejsce swojego zamieszkania, w Polsce jest 11 miejscowości o nazwie Gródek...Last edited by darko; 2007-01-08, 20:43.
Comment
-
-
Ja wam powiem jak to jeszcze niedawno było naprawdę.
Otóż hodowano byki karmione kora brzozową, po kastracji wyciąg z jąder tych byków służył do dobarwiania piwa.
Niestety w dobie masowej produkcji piwa populacja byków jest zbyt mała aby starczyło dla wszystkich.
Ale podobno w małych browarach ...Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
"W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."
"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kangurplOtóż hodowano byki karmione kora brzozową, po kastracji wyciąg z jąder tych byków służył do dobarwiania piwa.W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Comment
-
-
Co na to wegetarianie? Czy można ewentualnie ulepić byka z soi?Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kangurplJa wam powiem jak to jeszcze niedawno było naprawdę.
Otóż hodowano byki karmione kora brzozową, po kastracji wyciąg z jąder tych byków służył do dobarwiania piwa.
Niestety w dobie masowej produkcji piwa populacja byków jest zbyt mała aby starczyło dla wszystkich.
Ale podobno w małych browarach ...
Comment
-
-
Czy w najbliższym czasie możemy liczyć na złotego cielca ?Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Comment
-
-
Macy też pewnie nie mogą jeść.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Comment
-
-
Błagam, nie burzcie mojej wiary w fachowość tego forum i zamknijcie już temat żółci w piwie.
Chmiel więdnie słysząc takie bzdury ( swoją drogą myślałem, że ta plotka umarła kilkanaście lat temu...)
PozdrawiamDowiedz się więcej o piwie - www.piwoznawcy.pl
Kursy, szkolenia, raporty sensoryczne.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sensorBłagam, nie burzcie mojej wiary w fachowość tego forum i zamknijcie już temat żółci w piwie.
Chmiel więdnie słysząc takie bzdury ( swoją drogą myślałem, że ta plotka umarła kilkanaście lat temu...)
PozdrawiamŚwiat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
"W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."
"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Comment
-
Comment