ptc wraca :-)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ptc
    Porucznik Browarny Tester
    • 2001.11
    • 366

ptc wraca :-)

Sezon zakonczony wiec wracam.

Niektorzy nawet tesknili. [yendras] :-)

yendras napisał(a)
    O, Ptc ! Więc jednak żyjesz

Może i są, więc na wszelki wypadek napisz jakie miasta odwiedzasz.
    Czesciej niz inne to Bydgoszcz, Torun.

-------

Przez ten czas jak mnie bylo troche sie wypilo, pelnej specyfikacji nie podam bo to jednak kilkadziesiat (roznych piwek), w tym wiele ciemnych, ale w skrocie bylo to tak:

- Berlin - moc ciemnych piw, moc (jak na nasze warunki) browarow restauracyjnych

- Slowacja - moc ciemnych piw

- Wegry - tylko pare godzin, ale dwa ciemne zdazylem sprobowac

- CK

- Tucher Club (wnetrze okropne - i co za halas) i nie bylo piwa z beczki :-(

- Soma - okropnosc (piwo z calym szacunkiem nie powalajace wnetrze okropne - i co za halas)

- i kilka innych miejsc.

Jezeli ktos pragnie szczegolow to moglbym liste wypitych ptc skompilowac za pare dni.

Z zagranicznych pierwsze miejsce oddaje Paulaner Hefe-Weizen Dunkel, z polskich Noteckie z Czarnkowa (nie ciemne ale pyszne).

Ilustracje bede sie pojawiac w odpowiednich dzialach forum.

Sa juz:

CK

Soma

PS. Czy to prawda ze nie bedzie juz Bocka z Juranda?

Piwo tylko ciemne - Towarzystwo milosnikow piw ciemnych
  • Cyrkonia
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.10
    • 1936

Nie wiem czy będzie czy nie.
    W sklepie ostatnio powiedzieli mi że juz nie produkuja Bocka, ale może to być zmyła.
    www.stat-gra.pl

Comment

• zythum
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2001.08
      • 8305

Oczywiście, że chcemy szczegółów Cieszy mnie, żę smakowało Ci piwo Noteckie bo uważam je za jedno z najlepszych piw w Polsce, a poza tym jest to jedno z niewielu niepasteryzowanych. A mnie osobioście interesują szczególy z browarorestauracji bo to jest mój "konik"
      To inaczej miało być, przyjaciele,
      To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
      Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
      Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
      Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

Rządzący światem samowładnie
      Królowie banków, fabryk, hut
      Tym mocni są, że każdy kradnie
      Bogactwa, które stwarza lud.

Comment

• ptc
        Porucznik Browarny Tester
        • 2001.11
        • 366

Berlin - browary restauracyjne

W Berlinie bylem w lutym wiec juz mi sie pamiec zatarla (hard reset bez backup-u mojego Palma :-)

Od piatkowego popoludnia do niedzielnego udalo sie odwiedzic 4 browary restauracyjne:

w kolejnosci: (wybaczcie ze nie podam szczegolowych wrazen ze smakow i wygladu piw, ale wszystkie byly naprawde dobre i drogie jak na nasze warunki litr wychodzil nie taniej niz 24 PLN).

BERLINER GASTHAUSBRAUEREI "LUISEN BRÄU", Luisenplatz 1, 10585 Berlin-Charlottenburg

W piatkowy wieczor atmosfera niemieckiej zabawy glosna muzyka spiewy. Piwo podaja miedzy innymi w w kufelkach pojemnosci 0.2 l
        noszonych na specjalnych deskach.

Probowalem oczywiscie dunkel i weissen.

LEOPOLD's BRAUHAUS AM ALEXANDERPLATZ, Karl-Liebknecht-Strasse 13, 10178 Berlin-Caree

Dunkel w lokalu znajdujacym sie w (chyba) domu towarowym choc urzadzanym calkiem niezle

LINDENBRÄU AM POTSDAMER PLATZ, Bellevuestrasse 3-5, 10785 Berlin (Sony-Center)

Tu chyba tylko weissen? w nowoczenym lokalu w sony centrum.

GEORG BRÄU IM NIKOLAIVIERTEL, Spreeufer 4, 10178 Berlin-Mitte

Dwa piwa dunkel i hell byly chyba najslabszymi w kazdym razie mi odpowiadaly najmniej co nie znaczy ze nie byly dobre.Wystroj juz bardziej nie nowoczesny.

Nie udalo mi sie znalezc natomiast wejscia do:
        LEMKES SPEZIALITÄTENBRAUEREI, Dircksenstr. S-Bahnbogen 146, 10178 Berlin

choc bylem blisko (ktos wie gdzie to jest dokladnie?)

Skany podstawek przeslalem Art-owi mysle ze wkrotce beda dostepne w Browarze.pl

Zdjecia kadzi warzelnych itp. czekaja na zeskanowanie. wciaz :-(

Jesli ktos chce dokladne namiary jak trafic (nie jest to latwe) to moge podac ale w 'Piwo gdzie'

Oczywiscie w Berlinie jest jeszcze kilka innych BR (moze by w prowadzic taki skrot, albo inny bo to meczace pisac ciagle browary restauracyjne.

W nastepnym odcinku piwa butelkowe browarow Berlinskich
        (chyba ze nie chcecie)

Piwo tylko ciemne - Towarzystwo milosnikow piw ciemnych

Comment

• abernacka
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛
          • 2003.12
          • 10862

PTC gdzie ty się teraz podziewasz. Od wrzesnia nie miałem z tobą kontaktu. Może tak na piwo byśmy się umówili
          Piwna turystyka według abernackiego

Comment

Przetwarzanie...
          X