Fajna butelka?
Collapse
X
-
slavoy napisał(a)
Strona we Falshu potrafi skutecznie zniechęcić do życia człeka wiszącego na modemie. coś o tym wiem.
I szklaneczki.
Oj trudno się takie szklaneczki myjeComment
-
Ale byłaby fajna ozdoba mojej kolekcji.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
Related Topics
Collapse
-
Długo czekaliśmy ale się doczekaliśmy
. W połowie września chłopaki z Brokreacji mogli pochwalić się pierwszą warką uwarzoną we własnym browarze. Był to Pils (10°Blg, 4,5%) o nazwie First Batch, którego oczywiście nie omieszkaliśmy spróbować jako pierwszego
w czasie naszej...
-
Channel: Małopolskie
-
-
Chyba nowość na rynku.
Ekstr. 12,5%
Alk. 5%
Pełne i słodowe piwo jasne, które zachwyca zrównoważonym smakiem. Wyczuwalna, przyjemna goryczka subtelnie kontrastuje z bogatym, gładkim profilem słodowym, nawiązując do charakteru dawnych, mniej odfermentowanych lagerów....-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Corsendonk warzył w swoim browarze do jego zamknięcia w 1953.
Potem marka produkowana była w różnych browarach, a podobno od 2006 w Du Bocq (przynajmniej tak było ponad 10 lat temu).
Nie chcą się przyznawać gdzie warzą. Wskazany adres na butelce i stronie https://www.corsendonk.com/
...-
Channel: Belgia
2025-03-18, 00:18 -
-
Special bitter z podserii sentymentalnej "Back in style" czyli powrotów do zapomnianych i niemodnych stylów.
5% alk, East Kent Golding
Miedziane. Ciut siarki na początek, słodowość w nosie, w ustach też sporo goryczki. Słodowość fajna lekko podpalane, miękkie...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Zawartość alko mamy na poziomie 4.1% z ekstraktu 10*, IBU 30.
Chmiele: Saaz średnio-wczesny czerwony, Sládek i Saaz późny.
Piana - spora na początku potem pełna warstewka.
Lacing - trochę było.
Gaz - średni.
Barwa - złoty bursztyn.
Aromat - mineralna...-
Channel: Czechy
2025-03-05, 18:44 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment