Właśnie pisałem winnym dziale o 10,5 i przypomniało mi się inne piwo z Poznania które nazywało się BCC. Zastanawiałem się gdzie zamieścić ten temat tu czy w piwo konkretnie. Piwo to już nie istnieje od kilku lat więc postanowiłem napisać o nim tu. Piwo to miało być przeznaczone dla ludzi o grubym portfelu o czym świadczy już w pewnym sensie nazwa. Zresztą piwo to było chyba wspierane z początku przez tą organizację. Było chyba w butelce 0,33 i słono kosztowało. Ale za to z tego co pamiętam było naprawdę bardzo dobre. Jednak cena ta odstraszała klientów gdyż ludzie zamożni bądź co bądź nie stanowili i nie stanowią jakieś potężnej grupy piwoszów. Przez to produkt ten szybko zniknął ze sklepów, piwo to widziałem tylko raz i było to wtedy gdy je kupiłem a raczej mój tato gdyż ja byłem wtedy niepełnoletni. Zachowałem niewielki folder reklamujący to piwo no i oczywiście etykietkę, są to jedyne moje pamiątki po tym dobrym piwku.
Nie ukrywam że bardzo podobnym piwkiem był przez pewien czas Lech Pils. Ale tylko tak krótko bo później wiadomo co się stało Syf!!!!!!!
Nie ukrywam że bardzo podobnym piwkiem był przez pewien czas Lech Pils. Ale tylko tak krótko bo później wiadomo co się stało Syf!!!!!!!
Comment