LEPPE - durnowata nazwa piwa z takiego OK browaru.
Dziwne, śmieszne, kontrowersyjne, pretensjonalne (itp.) nazwy polskich piw
Collapse
X
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jasiu_piwoszLEPPE - durnowata nazwa piwa z takiego OK browaru.Szklanka wody nie jednemu człowiekowi juz zaszkodziła, natomiast szklanka Pilznera nigdy."Comment
-
Najdziwniejsze/Śmieszniejsze nazwy piwek.
Witam zainspirowany tym artykułem na Joe chcę więcej:http://www.joemonster.org/art/24183/...lupich_nazwach
Comment
-
Nie można nie wspomnieć o BździągwieComment
-
Comment
-
Co jest w niej szokującego?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
-
Comment
-
Mnie też, ale tu chodzi o szczuna w gwarze poznańskiej. A z Poznania właśnie pochodzi autor piwa. Bździągwa to zresztą też gwara poznańska.
Ja bym tak piwa nie nazwał i sądzę, że za dwa - trzy lata, gdy pojawi się zdecydowanie większa konkurencja w tej niszy, takie piwa zostaną wymiecione.Comment
-
W czasach gry w ekstraklasie (nie wiem jak teraz) kibice Dyskobolii Grodzisk Wlkp wieszali flagę "Szczuny z landu", co znaczy właśnie "Chłopcy z prowincji"
"Pener", "ejber" (pewnie jeszcze kilka by się znalazło, nie wszystko z pamięci potrafię przywołać) to określenia bardziej łobuzerskie
E: Jest jeszcze "szczunek" to właśnie taki mały łobuz.Ostatnia zmiana dokonana przez raven77; 2013-07-27, 13:01.Comment
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Comment
-