LEPPE - durnowata nazwa piwa z takiego OK browaru.
Dziwne, śmieszne, kontrowersyjne, pretensjonalne (itp.) nazwy polskich piw
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jasiu_piwoszLEPPE - durnowata nazwa piwa z takiego OK browaru.Szklanka wody nie jednemu człowiekowi juz zaszkodziła, natomiast szklanka Pilznera nigdy."
Comment
-
-
Najdziwniejsze/Śmieszniejsze nazwy piwek.
Witam zainspirowany tym artykułem na Joe chcę więcej:http://www.joemonster.org/art/24183/...lupich_nazwach
Comment
-
-
Nie można nie wspomnieć o Bździągwie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika beerek62 Wyświetlenie odpowiedziNie można nie wspomnieć o Bździągwie
Comment
-
-
Co jest w niej szokującego?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rsk1990 Wyświetlenie odpowiedziBździągwa to taki niedobry robal w jagodach ile razy miałem nieprzyjemność zjeść takiego. :P Więc piwko o nazwie znienawidzonego przez jagodziarzy robaka jest dość oryginalne.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika TomX Wyświetlenie odpowiedziMnie Szczun kojarzy się ze szczynami
Ja bym tak piwa nie nazwał i sądzę, że za dwa - trzy lata, gdy pojawi się zdecydowanie większa konkurencja w tej niszy, takie piwa zostaną wymiecione.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedziSzczun - również szczyl, potocznie wyrostek, gówniarz. W zasadzie to wyzwisko. Mnie nie szokuje (zresztą nadużywa się tego słowa), ale słabe na nazwę piwa.
W czasach gry w ekstraklasie (nie wiem jak teraz) kibice Dyskobolii Grodzisk Wlkp wieszali flagę "Szczuny z landu", co znaczy właśnie "Chłopcy z prowincji"
"Pener", "ejber" (pewnie jeszcze kilka by się znalazło, nie wszystko z pamięci potrafię przywołać) to określenia bardziej łobuzerskie
E: Jest jeszcze "szczunek" to właśnie taki mały łobuz.Last edited by raven77; 2013-07-27, 13:01.London Stouts & Splendid Old Ales
Косово је Србија!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedziW zasadzie to wyzwisko.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedziJa bym tak piwa nie nazwał i sądzę, że za dwa - trzy lata, gdy pojawi się zdecydowanie większa konkurencja w tej niszy, takie piwa zostaną wymiecione.
Comment
-
-
Comment