And69 napisal/a
My doceniamy , nie zachwycamy się każdym czeskim piwem , a że nie ma dużego wyboru gatunków jest to niestety wina ludzi z tego okrągłego budynku na ulicy Wiejskiej w W-wie . Przy tych opłatach ( akcyzy , podatki itp. itd ) robi się to co przynosi cash i nie przejmuje niestety grupą osób która marzy o powrocie marcowych , koźlaków i innych piw które nie smakują masie bezsmakowej klienteli . I w tym tkwi cały ból .
My doceniamy , nie zachwycamy się każdym czeskim piwem , a że nie ma dużego wyboru gatunków jest to niestety wina ludzi z tego okrągłego budynku na ulicy Wiejskiej w W-wie . Przy tych opłatach ( akcyzy , podatki itp. itd ) robi się to co przynosi cash i nie przejmuje niestety grupą osób która marzy o powrocie marcowych , koźlaków i innych piw które nie smakują masie bezsmakowej klienteli . I w tym tkwi cały ból .
Zarzucono mi także to, że nie doceniam tego co Polskie, otóż doceniam i to bardzo, tylko nie będzie mi nikt mówił, że piwa które do niedawna były reklamowane w Tv są wyśmienite. Życzyłbym sobie by w Polsce był tak bogaty asortyment piw jak w Czechach czy Niemczech. Myślę, że jest to także związane z naszą mentalnością - przecież do niedawna Polacy pili wódkę, a piwo bardzo rzadko - ma na to wpływ nasze położenie geograficzne, a teraz wraz ze zbliżaniem się do zach. Europy tendencje zmieniają się.
Nie uważam także, że wszystko co lepsze jest zagraniczne. Jeżeli np. telewizory Polskie byłyby dobrej jakości to bym je kupował.
A no i mam polską pralkę i jestem z niej zadowolony (a właściwie rodzice)
Comment