Szczerze mówiąc to też nie przepadam za Warszawą, za wyjątkiem rejonu Starego Miasta oczywiście. Reszta miasta to, jak dla mnie, zbyt wielki moloch. I to jedyny istotny powód.
Mądre nazwy polskich piw
Collapse
X
-
Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D -
NoLeafClover napisal/a
na etykiecie Królewskiego - kolumna z królem Zygmuntem. Ekstra wygląda ale co On trzyma w łapach ???? Krzyż ??
PEWNIE ŻE KRZYŻ! A CÓŻ BY INNEGO?!
Dick Laurent is dead.Comment
-
-
tak, chyba czas na porządki.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
... niech no wezmę miotłę !!!Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)Comment
-
Panowie , to co nas łączy to zamiłowanie do piwa
Wszedzie ,czy w W-wie ,Bytomiu ,Gdańsku,Szczecinie,Łodzi,
Poznaniu,Toruniu, ............... (dopisz nazwę nielubianego miasta)
to piwo jest i chodzi nam o to ,żeby wiedzić jakie piwko wypić
gdy do Was zawitamy.
Zresztą jeśli się spotkamy to po 10 piwkach chyba nie będzie różnicy kto skąd pochodziComment
-
adam16 napisal/a
Teraz też jest Prezydent. Są też Senator, Premier i Marszałek, bodaj z Krotoszyna (ale za to, w tej chwili głowy nie daję)
Tylko czy jest jeszcze browar w Krotoszynie?Comment
-
ptc napisal/a
Senator i Premier byl na pewno (pilem) Marszalka widzialem na reklamie.
Tylko czy jest jeszcze browar w Krotoszynie?Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)Comment
-
Lepper - cudowne nazwisko do nazwy piwa...
I jakie cudowne kampanie reklamowe... np:
Leppera walnij z rana ! - skierowana do przeciwników
Czas na Leppera ! - do zwolenników
Lepper Strong i nie straszny ci sąd ! - do "biznesmenów"
Lepper i nie ma mocnych !
...itd
SimonComment
-
Brackie - nie wiem sam dlaczego, ale nazwa wywiera na mnie najlepsze wrażenie.
Hevelius - sentyment...
Kasztelan
Piast
Specjal
Sambor, Martin - to były całkiem sympatyczne nazwy piw BROKa, chyba lepsze od aktualnie promowanego: Brok Premium.
O.K. Okocim - całkiem niezłe połączenie, też lepsze od Okocim Premium.SimonComment
-
zythum napisal/a
Ale jak już wspomniałem Herman Muller był ważną osobą dla browaru Rybnik a poza tym ,kwestią dyskusyjną jest biorąc pod uwagę przeszłą, a i dzisiejszą różnokulturowość Polski co jest rdzennie polskie. A Śląsk, a Kaszuby, a Wielkopolska, a Galicja, A Polesie a, Górale i tak dalej.
H.Muller był Żydem zresztą bardzo bogatym.
W Rybniku oczywiście był Diament a także Gwarek.
Mi najbardziej podobają sie nazwy od miejscowości np:grodziskie ,bydgoskie,żywieckie,kłodzkie
ale noworudzkie to już nie pasujePIWO RYBNICKIE KRZEPI I WZMACNIAComment