pjenknik napisal/a ... Z mądrych nazw:
Rejent,
Grybów,
Żubr,
Grybów to miejscowość w Beskidzie Niskim, tak więc nazwa została wymuszona przez uwarunkowania geograficzne. Oczywiście brzmi dobrze, ale dlaczego akurat ma być mądra?
Simon napisal/a -------ciach----------
Sambor, Martin - to były całkiem sympatyczne nazwy piw BROKa, chyba lepsze od aktualnie promowanego: Brok Premium.
O.K. Okocim - całkiem niezłe połączenie, też lepsze od Okocim Premium.
Sambor, Martin są nadal produkowane
A z Koszalina
Toffi - z jednej strony nazwa pasująca bo rzeczywiście oddaje smak, a z drugiej skojarzenia z cukierkami
Wiem, że Sambor i martin są produkowane, natomiast problem to wypieranie nazw tradycyjnych przez nazwy obco brzmiące, które mają podnieść prestiż marki (np Premium) Niestety ( na szczęście... ) nie wszystkie kalki przyjmują się w Polsce.
ptc napisal/a Tylko czy jest jeszcze browar w Krotoszynie?
Jest. Mówiłem dzisiaj z ludźmi tego browaru. Niestety, produkcja została wstrzymana. Jest jednak nadzieja, że znowu ruszy. Zmienia sie ponoć właściciel.
Podróżując w styczniu tego roku po różnych Stanach USA miałem okazję spędzić kilka dni na słonecznej Florydzie.
Jeden dzień został poświęcony na wycieczkę do Key West.
Key West jest najdalej wysuniętą na zachód wyspą należącą do archipelagu Florida Keys.
Odległość...
Witam wszystkich pasjonatów piwa i nie tylko Przymierzam się do sprzedania swojego zbioru etykiet, co oznacza, że mogę go sprzedać, ale nie mam noża na gardle i nie muszę. W skład tego co posiadam wchodzą tak jak mniej więcej na zdjęciach: - etykiety powklejane w 4 segregatorach ...
Nie wiem czy w dobrym dziale to zamieszczam ale mam nadzieję że tak. Wiecie może gdzie można kupić lub legalnie pozyskać bazę danych polskich piw ? Planuję założyć stronę z ocenianiem piw i jest to mi bardzo potrzebne. Za wszystkie odpowiedzi bardzo dziękuję....
Comment