Kurdelebele, donnerweter, już dawno miałem to opisać. Jakiś czas temu (już dłuższy) w TV p. Makłowicz w odcinku Czeski smak przedstawiał kuchnię czeską. Nie obyło się oczywiście bez piwa którym zapijał przygotowywane przez siebie houskove knedliky, zajadał się utopencami. Czeska kuchania jest po prostu stworzona pod piwo. Odcinek nagrywany był mi.in w browarorestauracji w Chyne pod Pragą. Można było obejrzeć browar a także popatrzeć jak p. Makłowicz degustuje kolejne piwa, uffff ledwo to wytrzymałem nie rozpłakując się. I na koniec kolejny plus dla p. Roberta, po raz kolejny przypomniał, że prawdziwe piwo to piwo świeże niepasteryzowane, warzone i spożywane w miejscu bądź najbliższej okolicy swojego wytwarzania. Czyli konsekwentnie w programach p. Makłowicza możemy poznać co to znaczy prawdziwy gust i smak (także do dyskusji o gustach).
i błagam osoby które nagrały zarówno program z Neuzelle jak i ten o zgłoszenie się na moje PW w celu negocjacjii przegrania tych programów - oddam za nie duszę a może i więcej
i błagam osoby które nagrały zarówno program z Neuzelle jak i ten o zgłoszenie się na moje PW w celu negocjacjii przegrania tych programów - oddam za nie duszę a może i więcej
Comment