Znowu Robert Makłowicz [Szwedzki smak]

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • adam16
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2001.02
    • 9866

    #1

    Znowu Robert Makłowicz [Szwedzki smak]

    W odcinku pt: "Szwedzki smak" Makłowicz znowu użył piwa. Tym razem robił Wołowinę po marynarsku z piwem.
    Browar Hajduki.
    adam16@browar.biz
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

    Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
  • And69
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.06
    • 1487

    #2
    Robert Makłowicz a Szwecki szlak

    W dzisiejszym odcinku Makłowicz przedstawiał potrawy ze Szwecji , między innymi wołowinę po marynarsku z urzyciem piwa .

    Comment

    • adam16
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2001.02
      • 9866

      #3
      Ha! Byłem szybszy Art chyba będzie musiał połączyć tematy Ja o tym samym tutaj
      Browar Hajduki.
      adam16@browar.biz
      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

      Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

      Comment

      • ART
        mAD'MINd
        🥛🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2001.02
        • 24004

        #4
        FCJP!

        @And69
        o rany, upiłeś się?
        - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
        - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
        - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

        Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

        Comment

        • And69
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2002.06
          • 1487

          #5
          Jeszcze nie zdążyłem , ale nie zauważyłem tego tematu .

          Comment

          • ART
            mAD'MINd
            🥛🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2001.02
            • 24004

            #6
            chodziło mi bardziej o:
            szweCki
            i
            uRZycie

            - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
            - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
            - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

            Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

            Comment

            • adam16
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2001.02
              • 9866

              #7
              Artowi chyba chodziło o to, że sobie poużywałeś przeciw FCJP.
              Browar Hajduki.
              adam16@browar.biz
              Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

              Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

              Comment

              • And69
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2002.06
                • 1487

                #8
                Jestem trochę wczorajszy i nie myśle

                Comment

                • yendras
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2001.12
                  • 2052

                  #9
                  jutro powtórka

                  Wszyscy, którzy zaspali mogą jeszcze nastawić timer na poniedziałek godz. 10.30 (o ile dobrz pamietam).
                  A swoją drogą wołowina po marynarsku wyglądała super ! Uwielbiam takie rustykalne "eintopfy".

                  Comment

                  • Marusia
                    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                    🍼🍼
                    • 2001.02
                    • 20221

                    #10
                    Odp: jutro powtórka

                    yendras napisał(a)
                    (o ile dobrz pamietam).
                    Hi hi, chyba wszyscy sobie wczoraj pouzywali i dziś zjadają literki itp.
                    www.warsztatpiwowarski.pl
                    www.festiwaldobregopiwa.pl

                    www.wrowar.com.pl



                    Comment

                    • And69
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2002.06
                      • 1487

                      #11
                      Odp: Odp: jutro powtórka

                      Marusia napisał(a)


                      Hi hi, chyba wszyscy sobie wczoraj pouzywali i dziś zjadają literki itp.
                      Co chcesz w końcu jest "łykend"

                      Comment

                      • żąleną
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2002.01
                        • 13239

                        #12
                        Odp: Odp: jutro powtórka

                        Marusia napisał(a)

                        Hi hi, chyba wszyscy sobie wczoraj pouzywali i dziś zjadają literki itp.


                        P.S. Wołowina nie może wyglądać super - przeca to trup!
                        P.S.2 Wołowina po marynarsku to jakaś niemożliwość - tak jak kangur po syberyjsku.

                        Comment

                        • And69
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2002.06
                          • 1487

                          #13
                          Odp: Odp: Odp: jutro powtórka

                          żąleną napisał(a)

                          P.S.2 Wołowina po marynarsku to jakaś niemożliwość - tak jak kangur po syberyjsku.
                          A dlaczego tak uważasz , w końcu żaglowce zabierano zapasy . A była to zazwyczaj właśnie wołowina solona i przechowywana w beczkach .

                          A kangur po syberyjsku , no cóż chłopcy ze wschodu zjedzą wszystko . Kiedyś zjedli przecież nawet Yeti . A mięso z kangura jest jadalne i można je kupić bez problemu w Polsce .

                          Comment

                          • żąleną
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2002.01
                            • 13239

                            #14
                            Odp: Odp: Odp: Odp: jutro powtórka

                            And69 napisał(a)
                            A mięso z kangura jest jadalne i można je kupić bez problemu w Polsce .
                            Na szczęście Polska to nie Syberia.

                            Słyszałem, że na statek zabierano głównie kiszoną kapustę w celu zapobieżenia szkorbutowi.

                            Comment

                            • Misiekk
                              Kapitan Lagerowej Marynarki
                              • 2001.05
                              • 913

                              #15
                              Jeżeli dobrze pamietam to p.Makłowicz zastosował piwo bezalkoholowe. Wspominał coś o trzech klasach piw spotykanych w Szwecji. On do tej potrawy użył piwa pierwszej klasy natomiast piwo trzeciej klasy mozna dostac jedynie w sklepach z odpowiednią koncesją. Mogłem jednak coś pokręcic z tymi klasami bo jak oglądałem ten program w niedzielę to jeszcze miałem szum beztroskiej zabawy w ******.
                              Piwo to jest życia blues, daje miłość oraz luz. :)

                              Comment

                              Related Topics

                              Collapse

                              • Javox
                                Fortuna, Miłosław&Makłowicz ArcyLager
                                Javox
                                Ekstrakt 11.5*, alko 4.7%
                                W składzie między innymi: płatki ryżowe, herbata Genmaicha 0,1% (zielona herbata, prażony ryż), bezpośrednio tłoczony sok z imbiru i bezpośrednio tłoczony sok z cytryny

                                Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
                                Lacing - niewiele....
                                2024-06-21, 17:18
                              • Javox
                                Fortuna, Miłosław&Makłowicz ArcyAPA
                                Javox
                                Drugie piwo w serii z Robertem Makłowiczem.

                                Ekstrakt 12,5*, alko 4,2%

                                Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
                                Lacing - coś było.
                                Gaz - średni.
                                Barwa - lekko zamglony, żółto pomarańczowy.
                                Aromat - cytrusy (jakby lekko sztuczne), Vermouth...
                                2023-06-30, 17:19
                              • darekd
                                Fortuna, Miłosław&Makłowicz ArcyIPA
                                darekd
                                Niefiltrowany lekki ejlik (12,2% ekstr., 4,2% alk.) z sokiem z mandarynek. W zapachu przypomina napój Mirinda. Zmętniona złota barwa, średnia, dość trwała piana, umiarkowane wysycenie.
                                W smaku wspomniany napój (mandarynka) dość wyraźna, łagodny chmiel z umiarkowaną, dłuższą goryczką,...
                                2022-05-24, 23:07
                              • wpadzio
                                Lwiwśka Pywowarnia, Robert Doms Amber Ale
                                wpadzio
                                Kolejne piwo, którego patronem jest XIX-wieczny galicyjski przedsiębiorca, założyciel i właściciel browaru we Lwowie. Najnowszym wypustem firmowanym nazwiskiem Robert Doms jest amber ale. Piwo ma 5% alkoholu przy 12,5% ekstraktu. W składzie cztery słody - jęczmienny, palony, ciemny i karmelowy...
                                2019-08-02, 15:28
                              • Serokomlak
                                Islandia, Hveragerði, Breiðamörk 2, Ölverk Pizza & Brewery
                                Serokomlak
                                Pierwsze geotermalne piwa warzone w Europie

                                „Bez wątpienia największym wynalazkiem ludzkości jest piwo. No, koło też jest ważne, ale nie pasuje do pizzy…”.
                                Autorem tej błyskotliwej uwagi jest Dave Barr, amerykański dziennikarz i laureat nagrody Pulitzera. Być może...
                                2024-11-03, 01:56
                              • Loading...
                              • Koniec listy.
                              Przetwarzanie...