Znowu Robert Makłowicz [Szwedzki smak]

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Related Topics

Collapse

  • Javox
    Fortuna, Miłosław&Makłowicz ArcyLager
    Javox
    Ekstrakt 11.5*, alko 4.7%
    W składzie między innymi: płatki ryżowe, herbata Genmaicha 0,1% (zielona herbata, prażony ryż), bezpośrednio tłoczony sok z imbiru i bezpośrednio tłoczony sok z cytryny

    Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
    Lacing - niewiele....
    2024-06-21, 17:18
  • Javox
    Fortuna, Miłosław&Makłowicz ArcyAPA
    Javox
    Drugie piwo w serii z Robertem Makłowiczem.

    Ekstrakt 12,5*, alko 4,2%

    Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
    Lacing - coś było.
    Gaz - średni.
    Barwa - lekko zamglony, żółto pomarańczowy.
    Aromat - cytrusy (jakby lekko sztuczne), Vermouth...
    2023-06-30, 17:19
  • darekd
    Fortuna, Miłosław&Makłowicz ArcyIPA
    darekd
    Niefiltrowany lekki ejlik (12,2% ekstr., 4,2% alk.) z sokiem z mandarynek. W zapachu przypomina napój Mirinda. Zmętniona złota barwa, średnia, dość trwała piana, umiarkowane wysycenie.
    W smaku wspomniany napój (mandarynka) dość wyraźna, łagodny chmiel z umiarkowaną, dłuższą goryczką,...
    2022-05-24, 23:07
  • wpadzio
    Lwiwśka Pywowarnia, Robert Doms Amber Ale
    wpadzio
    Kolejne piwo, którego patronem jest XIX-wieczny galicyjski przedsiębiorca, założyciel i właściciel browaru we Lwowie. Najnowszym wypustem firmowanym nazwiskiem Robert Doms jest amber ale. Piwo ma 5% alkoholu przy 12,5% ekstraktu. W składzie cztery słody - jęczmienny, palony, ciemny i karmelowy...
    2019-08-02, 15:28
  • Serokomlak
    Islandia, Hveragerði, Breiðamörk 2, Ölverk Pizza & Brewery
    Serokomlak
    Pierwsze geotermalne piwa warzone w Europie

    „Bez wątpienia największym wynalazkiem ludzkości jest piwo. No, koło też jest ważne, ale nie pasuje do pizzy…”.
    Autorem tej błyskotliwej uwagi jest Dave Barr, amerykański dziennikarz i laureat nagrody Pulitzera. Być może...
    2024-11-03, 01:56
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...