Znowu Robert Makłowicz [Szwedzki smak]

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • And69
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.06
    • 1487

Jak może być koszerna szynka wieprzowa to i mogą być schabowe kotleciki sojowe .

Comment

• And69
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2002.06
      • 1487

żąleną napisał(a)
      Jak to, mięsa nie jadasz i kotlecików sojowych też nie? Aha - dla mnie kotleciki sojowe to hasło ogólne: wchodzą w to kotlety z soczewicy, ciecierzycy, fasoli, ryżu, tofu.
      A jadłeś kotleciki z grochu . Są bardzo dobre . I są z żółtym serem który tak lubisz .

Comment

• Marusia
        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
        🍼🍼
        • 2001.02
        • 20221

żąleną napisał(a)
        W życiu jadłem tylko jeden pasztet sojowy, który mógłbym z czystym sumieniem polecić każdemu. Reszta (może z jednym, dwoma wyjątkami) to rzeczywiście cienizna, chociaż akurat nie pod względem zapachu.

ta, resztkę jednego takiego to mi nawet zostawiłeś w lodówce.... a Slavoy to chyba go nawet spróbował!!
        www.warsztatpiwowarski.pl
        www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• żąleną
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2002.01
          • 13239

Marusia napisał(a)

ta, resztkę jednego takiego to mi nawet zostawiłeś w lodówce....
          Ano właśnie, miałem się spytać, czy smakował. Tylko że on po otwarciu ma ważność 24 godzin.

Andrzej - nie jadłem kotlecików z grochu, jak masz przepis, to podrzuć mi na PW.

Comment

• And69
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2002.06
            • 1487

Mo go moja żona , jutro ci go prześlę .Wiem że daje się do tego groch , ser , cebule i curry .

Comment

• e-prezes
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2002.05
              • 19269

ja bym chciał przypomnieć, że cel dyskusji to znalezienie odpowiedzi na pytanie: czy Makłowicz użył bezalkoholowego czy nie?

Comment

• pjenknik
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2001.08
                • 3388

Mam nadzieję, że nie.
                Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• And69
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2002.06
                  • 1487

e-prezes napisał(a)
                  ja bym chciał przypomnieć, że cel dyskusji to znalezienie odpowiedzi na pytanie: czy Makłowicz użył bezalkoholowego czy nie?
                  Nie celem dyskusji jest Znowu Robert Makłowicz ( Szwedzki smak )

Comment

• Mawas
                    Porucznik Browarny Tester
                    • 2002.02
                    • 299

e-prezes napisał(a)

Programy Makłowicza nagrywam na video i właśnie odszukałem przepis na wołowinę po marynarsku.
                    Makłowiczowi chyba się pokićkało.
                    Powiedział, że dźwiękowiec kupił piwo klasy III i gdy się zorientował, natychmiast zamienił je na 2 skrzynki piwa klasy I, takiego jakie użył w programie a w Szwecji piwo klasy I to piwo prawie bezalkoholowe, natomiast piwa klasy III są sprzedawane w sklepach o nazwie Bolaget System, który posiada napoje powyżej 3,5%alkoholu.
                    Nie wiem jak jest w Szwecji z tymi klasami piwa ale Makłowicz nie jest chyba abstynentem (do potraw używa z lubością także wino)i chyba by potrawy marynarskiej nie profanował zupą chmielową bezalkoholową :mad
                    W zestawieniu składników m.inn.podaje "1 butelka jasnego piwa"
                    http://Wspieraj swój Browar! Stań si...żytkownikiem!

Comment

• And69
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2002.06
                      • 1487

Mawas napisał(a)

Programy Makłowicza nagrywam na video i właśnie odszukałem przepis na wołowinę po marynarsku.
                      Makłowiczowi chyba się pokićkało.
                      Powiedział, że dźwiękowiec kupił piwo klasy III i gdy się zorientował, natychmiast zamienił je na 2 skrzynki piwa klasy I, takiego jakie użył w programie a w Szwecji piwo klasy I to piwo prawie bezalkoholowe, natomiast piwa klasy III są sprzedawane w sklepach o nazwie Bolaget System, który posiada napoje powyżej 3,5%alkoholu.
                      Nie wiem jak jest w Szwecji z tymi klasami piwa ale Makłowicz nie jest chyba abstynentem (do potraw używa z lubością także wino)i chyba by potrawy marynarskiej nie profanował zupą chmielową bezalkoholową :mad
                      W zestawieniu składników m.inn.podaje "1 butelka jasnego piwa"
                      Dlatego właśnie pisałem że użył piwa bezalkoholowego , bo cały czas o tym mówił że używa piwa klasy 1 .

Comment

• Mawas
                        • 2002.02
                        • 299

Wychodzi na to, że użył piwa bezalkoholowego, ale nie wierzę, żeby polski dzwiękowiec z TVP z przerażeniem wymienił "normalne" piwo na bezalkoholowe a Makłowicz taką zupę wlał do wołowiny!!!!
                        Musiało mu się pokićkać

Comment

• żąleną
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2002.01
                          • 13239

Mawas napisał(a)
                          Wychodzi na to, że użył piwa bezalkoholowego, ale nie wierzę, żeby polski dzwiękowiec z TVP z przerażeniem wymienił "normalne" piwo na bezalkoholowe
                          A jeśli to nie był przypadek i maczała w tym palce wroga propaganda z obozu zwolenników ustawy antyalkoholowej?

Comment

• And69
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2002.06
                            • 1487

Z tego co pamiętam to Makłowicz mówił to w formie anegdoty .
                            Wychodziło na to że dzwiękowiec kupił piwo 3 kategori i wypił . Ale nawet te piwa mają w granicach 3,5 - 4% i wydawało mu się że piwo 1 kategori będzie miało więcej % . Ale dlaczego R.M. do wołowiny użył piwa bez % to już nie wiem .

Comment

• Mawas
                              • 2002.02
                              • 299

żąleną napisał(a)

A jeśli to nie był przypadek i maczała w tym palce wroga propaganda z obozu zwolenników ustawy antyalkoholowej?
                              Nie strasz, ich już nie ma w telewizorze, ale jeżeli działają jako V kolumna, to możemy mieć nawet wódkę bezalkoholową.

Comment

• żąleną
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2002.01
                                • 13239

Mawas napisał(a)
                                to możemy mieć nawet wódkę bezalkoholową.
                                E, to jest takie science fiction, że chyba nie do wykonania.

Comment

Przetwarzanie...
                                X