Jak może być koszerna szynka wieprzowa to i mogą być schabowe kotleciki sojowe .
Znowu Robert Makłowicz [Szwedzki smak]
Collapse
X
-
żąleną napisał(a)
Jak to, mięsa nie jadasz i kotlecików sojowych też nie? Aha - dla mnie kotleciki sojowe to hasło ogólne: wchodzą w to kotlety z soczewicy, ciecierzycy, fasoli, ryżu, tofu.
Comment
-
-
żąleną napisał(a)
W życiu jadłem tylko jeden pasztet sojowy, który mógłbym z czystym sumieniem polecić każdemu. Reszta (może z jednym, dwoma wyjątkami) to rzeczywiście cienizna, chociaż akurat nie pod względem zapachu.
Comment
-
-
Marusia napisał(a)
ta, resztkę jednego takiego to mi nawet zostawiłeś w lodówce....
Andrzej - nie jadłem kotlecików z grochu, jak masz przepis, to podrzuć mi na PW.
Comment
-
-
-
e-prezes napisał(a)
ja bym chciał przypomnieć, że cel dyskusji to znalezienie odpowiedzi na pytanie: czy Makłowicz użył bezalkoholowego czy nie?
Programy Makłowicza nagrywam na video i właśnie odszukałem przepis na wołowinę po marynarsku.
Makłowiczowi chyba się pokićkało.
Powiedział, że dźwiękowiec kupił piwo klasy III i gdy się zorientował, natychmiast zamienił je na 2 skrzynki piwa klasy I, takiego jakie użył w programie a w Szwecji piwo klasy I to piwo prawie bezalkoholowe, natomiast piwa klasy III są sprzedawane w sklepach o nazwie Bolaget System, który posiada napoje powyżej 3,5%alkoholu.
Nie wiem jak jest w Szwecji z tymi klasami piwa ale Makłowicz nie jest chyba abstynentem (do potraw używa z lubością także wino)i chyba by potrawy marynarskiej nie profanował zupą chmielową bezalkoholową :mad
W zestawieniu składników m.inn.podaje "1 butelka jasnego piwa"
Comment
-
-
Mawas napisał(a)
Programy Makłowicza nagrywam na video i właśnie odszukałem przepis na wołowinę po marynarsku.
Makłowiczowi chyba się pokićkało.
Powiedział, że dźwiękowiec kupił piwo klasy III i gdy się zorientował, natychmiast zamienił je na 2 skrzynki piwa klasy I, takiego jakie użył w programie a w Szwecji piwo klasy I to piwo prawie bezalkoholowe, natomiast piwa klasy III są sprzedawane w sklepach o nazwie Bolaget System, który posiada napoje powyżej 3,5%alkoholu.
Nie wiem jak jest w Szwecji z tymi klasami piwa ale Makłowicz nie jest chyba abstynentem (do potraw używa z lubością także wino)i chyba by potrawy marynarskiej nie profanował zupą chmielową bezalkoholową :mad
W zestawieniu składników m.inn.podaje "1 butelka jasnego piwa"
Comment
-
-
Wychodzi na to, że użył piwa bezalkoholowego, ale nie wierzę, żeby polski dzwiękowiec z TVP z przerażeniem wymienił "normalne" piwo na bezalkoholowe a Makłowicz taką zupę wlał do wołowiny!!!!
Musiało mu się pokićkać
Comment
-
-
Mawas napisał(a)
Wychodzi na to, że użył piwa bezalkoholowego, ale nie wierzę, żeby polski dzwiękowiec z TVP z przerażeniem wymienił "normalne" piwo na bezalkoholowe
Comment
-
-
Z tego co pamiętam to Makłowicz mówił to w formie anegdoty .
Wychodziło na to że dzwiękowiec kupił piwo 3 kategori i wypił . Ale nawet te piwa mają w granicach 3,5 - 4% i wydawało mu się że piwo 1 kategori będzie miało więcej % . Ale dlaczego R.M. do wołowiny użył piwa bez % to już nie wiem .
Comment
-
-
żąleną napisał(a)
A jeśli to nie był przypadek i maczała w tym palce wroga propaganda z obozu zwolenników ustawy antyalkoholowej?
Comment
-
Comment