Pogrzeb Braniewa

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • szostak
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.02
    • 1176

And69 napisał(a)

Te popłuczyny jak je nazywasz jeszcze pare lat temu były jednym z najlepiej sprzedających się marek . A o czymś takim jak Gronie słyszeli tylko mieszkańcy śląska . Tak właśnie jest z masówkami że co jakiś czas coś wypłynie na fali mody i trwa a potem nagle znika w niebycie . W to miejsce wskakuje jakiś następny pilsik i karuzela kręci się dalej .
    Bardzo dobrze napisane. Jeszcze kilka lat temu. Czyli wtedy, kiedy było toto intensywnie reklamowane. Skończyły się reklamy i konsument bez żalu sięgnął po coś innego, choć EB dalej stało obok na półce. Wniosek z tego, że była to masówka dla przeciętnego reklamobiorcy, której sprzedaż pompowano nie jakością, ale wrzaskiem reklamowym. Mnie osobiście odstręczała od EB mdła barwa i gaz jak nie przymierzając w oranżadzie. Piłej je tylko wtedy, gdy ktoś postawił
    A Gronie wcele nie było znane tylko mieszkańcom Śląska. To bylo bardzo dobre piwo, najlepsze tyskie według mnie. W Lublinie było długo dostępne.

Comment

• Ahumba
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛
      • 2001.05
      • 9056

szostak napisał(a)

W Lublinie było długo dostępne.
      ale na Radomiu jego dostępność się kończyła
      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• And69
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2002.06
        • 1487

szostak napisał(a)

Wniosek z tego, że była to masówka dla przeciętnego reklamobiorcy, której sprzedaż pompowano nie jakością, ale wrzaskiem reklamowym.
        Czyli tak jak obecne tyskie , skończy się moda na nie to skończy się i gronie . A stare gronie prócz nazwy nie ma nic wpólnego z tym teraźniejszym . Po stare jeśli miałem taką możliwośc z miłą chęcią sięgałem a to omijam szerokim łukiem .

Comment

• szostak
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2002.02
          • 1176

And69 napisał(a)

Czyli tak jak obecne tyskie , skończy się moda na nie to skończy się i gronie . A stare gronie prócz nazwy nie ma nic wpólnego z tym teraźniejszym . Po stare jeśli miałem taką możliwośc z miłą chęcią sięgałem a to omijam szerokim łukiem .
          Nowego Gronia nie próbowałem, więc się nie wypowiem, czy jest dobre czy kiepskie. Ale raczej się nie skończy, bo reklam Gronia nie widziałem. Ciągnie widocznie na sławie poprzednika.

Comment

• baklazanek
            † 2014 Piwosz w Raju
            • 2001.08
            • 3562

szostak napisał(a)

...A Gronie wcele nie było znane tylko mieszkańcom Śląska. To bylo bardzo dobre piwo, najlepsze tyskie według mnie. W Lublinie było długo dostępne.

Najlepszym piwem z Tych był porter. Ale to moje indywidualne odczucie. Obecnie unikam produktów z tego browaru i sądzę że jeszcze długo będę to robił. Fajnie by było gdyby KP pozbyła się tego browaru to może Tychy zaczęły by znowu produkować pysznego portera i książęce, ale to oczywiście tylko marzenie.

Comment

• And69
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2002.06
              • 1487

szostak napisał(a)

Nowego Gronia nie próbowałem, więc się nie wypowiem, czy jest dobre czy kiepskie. Ale raczej się nie skończy, bo reklam Gronia nie widziałem. Ciągnie widocznie na sławie poprzednika.

Reklame na pewno widziałeś , gronie to nic innego tylko sławetne wszedzie reklamowane tyskie .

Comment

• yendras
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2001.12
                • 2052

baklazanek napisał(a)
                Fajnie by było gdyby KP pozbyła się tego browaru to może Tychy zaczęły by znowu produkować pysznego portera i książęce, ale to oczywiście tylko marzenie.
                Obawiam się, że jeśli KP będzie chciało sprzedać browar w Tychach to z zastrzeżeniem, że nie będzie można tam produkować piwa

Comment

• żąleną
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2002.01
                  • 13239

Nic dodać, nic ująć...

Za dziesięć lat będziemy mieli w Polsce sto browarów, z czego dziesięć będzie produkować piwo, a reszta oranżadę. Po kraju będą wałęsać się agresywne bandy bezrobotnych browarników maniakalnie usiłujące uwarzyć piwo ze składników, na które akurat się natkną. Bandom tym dadzą zdecydowany odpór paramilitarne jednostki Wszechkompanii Piwnej, które będą przepędzać intruzów armatkami piwnymi sikającymi produktami Wszechkompanii.

Może nakręcimy jakieś piwne S-F?

Comment

• Regent
                    Kapitan Lagerowej Marynarki
                    • 2002.10
                    • 512

Mimo tego będę się upierał przy tym, że Tyskie Gronie nie należy do typowej masówki. Jest to orzeźwiający pilsik, aczkolwiek nieco łagodniejszy w smaku. Jedyny minus Tyskiego to to, że jest ogólnie dostępny i przez to utożsamiany z masowością. Natomiast jeśli mówimy o masówie, to w tej kategorii widziałbym takie rarytasy jak: Królewskie, Warka, EB - piwa bez jakiegokolwiek charakteru.
                    Mniej alkoholu w piwach !!!
                    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• szostak
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2002.02
                      • 1176

And69 napisał(a)

Reklame na pewno widziałeś , gronie to nic innego tylko sławetne wszedzie reklamowane tyskie .
                      Gronie to Gronie, tyle że produkowane przez Tyskie. A w reklamach, tych z babiczki z Chrzanowa, szwagra z Polski i piwa dla którego warto żyć, widzę tylko Tyskie. No, chyba że jest to reklama marki, to wtedy tak.

Comment

• Viktor
                        Kapitan Lagerowej Marynarki
                        🍼
                        • 2002.04
                        • 617

slavoy napisał(a)

Dla molochów liczy się każda złotówka. Tylko.
                        Dziś w Rzeczpospolitej (18 grudnia) na zielonych stronach :"Zysk przede wszystkim " i smutna mapa Polski z zamkniętym browarem Heweliusz i "domykanym " w Braniewie.
                        PRZESTAJE MI SMAKOWAĆ PIWO Z GRUPY ŻYWIEC !!!

Comment

• becik
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🍼🍼
                          • 2002.07
                          • 14999

Regent napisał(a)
                          Natomiast jeśli mówimy o masówie, to w tej kategorii widziałbym takie rarytasy jak: Królewskie, Warka, EB - piwa bez jakiegokolwiek charakteru.
                          i tu sie nie zgodzę, jedyna masówka bez charakteru w tym wypadku to EB, Warka, owszem masówka, ale ma swój smak i charakter, który mozna lubić bądź nie, Królewskie, nie uważam, że jest to masówka (fakt, też że smak uległ jak dla mnie znacznemu pogorszeniu) a jeśli już to napewno nie taka jak wspomniane wcześniej EB oraz Żywiec, Lech, Tyskie
                          Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• MAW
                            Kapral Kuflowy Chlupacz
                            • 2002.10
                            • 78

And69 napisał(a)

Jak sam zauważyłeś taka jest polityka firmy i piwowarzy z Braniewa nie mieli nic do powiedzenia . Może by i wypuścili coś interesującego ale mieli zakaz . A co do EB to od dawna jest robiony w Warce i co ją też zamknąć bo robią takie piwo .
                            EB nie jest robione w Warce i z tego co wiem - nigdy nie było. To raczej Warka jest warzona w Elblągu.
                            Yesterday is History, Tomorrow is a Mystery and Today is a gift. That's why we call it - The Present ...

Comment

• baklazanek
                              † 2014 Piwosz w Raju
                              • 2001.08
                              • 3562

Zgadzam się z Regentem że Tyskie ma swój oryginalny i niepowtarzalny smak. Oczywiście syfiasty

Comment

• Kudłaty
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2001.09
                                • 1972

Regent napisał(a)
                                ... Tylko niech te istniejące produkują piwa na jakimś poziomie....
                                Jeżeli te piwa były by reklamowane to byś pewnie uwążał , że są na poziomie.

Żywiec śmierdzi!!!! Niech teraz się powypowiadają ludzie z Żywca co o tym sądzą. Dla mnie jest to totalne chamstwo, niedawno w Wyborczej tez zjechali Żywca. Całe szczęście nie piję tego czegoś.

Comment

Przetwarzanie...
                                X