Węzłowe kierunki rozwoju ...

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • szostak
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.02
    • 1176

Tu masz rację; luka między Polska a Hiszpania to nie efekt ostatnich dziesięciu lat. To efekt niecałych trzydziestu lat. W przypadku Portugalii jeszcze mniej.
    Owszem, jesteśmy zapóźnieni, ale może mi powiesz, jak można było tego uniknąć? W Jałcie i Poczdamie szczegłóowo określono, co jest czyje. Polska przypadła Josifowi Wissarionowiczowi. Czechy zresztą też. Węgrzy próbowali się wyrwać, zostali utopieni we krwi. Amerykanie nie przyszli na pomoc. Czesi też spróbowali - było dokładnie to samo. U nas się tylko wiecowało i wymachiwało sztandarami, stąd kończyło się na pałowaniach.

Comment

Related Topics

Collapse

• slawekkazek
      Browary Ziem Północnych i Zachodnich w latach1945 - 1951, tom I
      slawekkazek
      Miło mi poinformować, że właśnie ukazał się pierwszy tom książki "Browary Ziem Zachodnich i Północnych w latach 1945 - 1951". Właściwie to książka była gotowa na początku grudnia ubiegłego roku (nawet dostępna w formie e-booka), jednak z powodu ograniczonej mocy drukarni...
      2025-01-18, 10:17
    • Alkoneser
      Browary restauracyjne w Polsce
      Alkoneser
      Cześć,
      mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
      2024-08-05, 11:26
    • Ciechan2018
      PRACA - Browar Ciechan poszukuje Piwowara
      Ciechan2018
      Browar Ciechan, właściciel takich marek jak Ciechan Wyborne czy Ciechan Miodowe - to zakład z ponad 300 letnią tradycją warzenia piwa.
      Obecnie jest jedną z czołowych firm w segmencie browarów regionalnych.

Obecnie poszukujemy
      Technologa produkcji piwa/Piwowara

...
      2018-08-06, 09:12
    • skandal
      Przemyśl, Lwowska 40, Browar Grodzki
      skandal
      Będąc przejazdem przez Przemyśl musiałem się tam udać bo okazja pewnie szybko by się nie powtórzyła. Browar położony 3km od dworca pkp. W budynku hotelu i kasyna... Tak to się wszystko ułożyło właścicielowi że żeby się napić piwa trzeba wejść do salonu gier co wiąże się z...
      2019-03-07, 09:51
    • dadek
      Großköllnbach, Dachinger Straße 27, Privatbrauerei Egerer
      dadek
      Wielu na pewno znany piwowar Tomek "Bigos" Biegański, pracujący wcześniej w gdańskiej Brovarni a potem w Nowym Browarze we Wrzeszczu, pół roku temu podjął pracę głównego piwowara w browarze Egerer w Dolnej Bawarii. Nie jest codziennością by w tak tradycyjnie piwnym kraju cudzoziemiec...
      2023-12-05, 00:56
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...