trochę oczywiście mnie poniosło pisząc że nie ma już wody w szkle - jeszcze gdzieniegdzie widuję, ale na moim pięknym osiedlu nie ma sklepu, gdzie można ją dostać, a dreptanie ze skrzynką kilka km jakoś mnie nie bawi (chyba że jest to pełna skrzynka (piwa oczywiście)).
ART napisał(a) trochę oczywiście mnie poniosło pisząc że nie ma już wody w szkle - jeszcze gdzieniegdzie widuję, ale na moim pięknym osiedlu nie ma sklepu, gdzie można ją dostać, a dreptanie ze skrzynką kilka km jakoś mnie nie bawi (chyba że jest to pełna skrzynka (piwa oczywiście)).
Rymanów, Krynica, Nałęczów i Chodel robią wodę w szkle. O tych wiem na pewno. Aha, coca-cola i pepsi-cola też
Ale czesto gęsto,woda w szkle jest droższa od tej w petach.Nie mówiąc już o dostępności.
Dopóki wytworzenie plastikowej butelki będzie tańsze od umycia szklanej,to nasz rynek będzie tonął w kupie plastiku.
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
ART napisał(a) jest jeszcze inna granica stosowania PETów: za 100 lat zabraknie surowców na to.
Obawiam się, że nie zabraknie Skoro plastik robi się przeważnie z gazów, to pewnie naukowcy wymyślą obok polietylenu polidwutlenek siarki czy inny politrójtlenek azotu
jeszcze cos zauważyłem, te PET-y mają ładne tłoczenie: Browar Jabłonowo
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
nie unikniemy plastikow w browarnictwie bo to jest tani sposob pakowania piwa i z wielu wzgledow praktyczny w handlu.jakosc piwa schodzi tu na dalszy plan , niestety.
Namek napisał(a) nie unikniemy plastikow w browarnictwie bo to jest tani sposob pakowania piwa i z wielu wzgledow praktyczny w handlu.jakosc piwa schodzi tu na dalszy plan , niestety.
szostak napisał(a)
Znam takie wody mineralne (a raczej sztucznie mineralizowane), które są sdroższe do piwa. Ale że w telewizji widać ich reklamy, to lud toto pija
O jakich wodach mówisz , bo oprócz francuskich i włoskich wynalazków wszystko jest tańsze od piwa . No chyba że masz na myśli wynalazki marketowe
Comment