No to ART rozwiał już moją jedną obawę związaną z pojemnością
Pierwsze pety w Polsce
Collapse
X
-
e-prezes napisał(a)
(...) nikt też nie robi tragedii z wód min. i napoi w platikach (...)browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
Comment
-
-
trochę oczywiście mnie poniosło pisząc że nie ma już wody w szkle - jeszcze gdzieniegdzie widuję, ale na moim pięknym osiedlu nie ma sklepu, gdzie można ją dostać, a dreptanie ze skrzynką kilka km jakoś mnie nie bawi (chyba że jest to pełna skrzynka (piwa oczywiście)).- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
ART napisał(a)
trochę oczywiście mnie poniosło pisząc że nie ma już wody w szkle - jeszcze gdzieniegdzie widuję, ale na moim pięknym osiedlu nie ma sklepu, gdzie można ją dostać, a dreptanie ze skrzynką kilka km jakoś mnie nie bawi (chyba że jest to pełna skrzynka (piwa oczywiście)).
Comment
-
-
Ale czesto gęsto,woda w szkle jest droższa od tej w petach.Nie mówiąc już o dostępności.
Dopóki wytworzenie plastikowej butelki będzie tańsze od umycia szklanej,to nasz rynek będzie tonął w kupie plastiku.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
jest jeszcze inna granica stosowania PETów: za 100 lat zabraknie surowców na to.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
ART napisał(a)
jest jeszcze inna granica stosowania PETów: za 100 lat zabraknie surowców na to.
Comment
-
-
jeszcze cos zauważyłem, te PET-y mają ładne tłoczenie: Browar JabłonowoGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Odp: plastik
Namek napisał(a)
nie unikniemy plastikow w browarnictwie bo to jest tani sposob pakowania piwa i z wielu wzgledow praktyczny w handlu.jakosc piwa schodzi tu na dalszy plan , niestety.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
kiszot napisał(a)
Ale czesto gęsto,woda w szkle jest droższa od tej w petach.browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
Comment
-
-
jerzy napisał(a)
Naprawdę? A mi się wydawało, że MINERALNA w plastiku kosztuje podobnie jak w szkle, a jedynie KRANÓWA jest wyraźnie tańsza.
Comment
-
-
szostak napisał(a)
Znam takie wody mineralne (a raczej sztucznie mineralizowane), które są sdroższe do piwa. Ale że w telewizji widać ich reklamy, to lud toto pija
Comment
-
-
wystarczy pójść do pierwszej lepszej knajpy w centrum miasta i zamówić mineralną do picia zamiast piwa. 1/2l. takiej wody bywa często droższa od piwa.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
Comment