Pierwsze pety w Polsce

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍼🍼
    • 2002.07
    • 14999

Misza napisał(a)
    a czy wszystkie piwa w petach są niepasteryzowane?tworzywo raczej nie wytrzymuje wysokich temperatur...
    rozlewanie do PETów piwa niepasteryzowanego byłoby samobójstwem dla browaru, zresztą tylko Gambrynus robi niepasteryzowane piwo ale do Pet-ów leje tylko i wyłacznie pasteryzowane, zastanawia mnie tylko Chociwel z tym swoim niby niepasteryzowanym, wątpię w tę informację o braku pasteryzacji
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• ART
      mAD'MINd
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2001.02
      • 23930

Misza napisał(a)
      a czy wszystkie piwa w petach są niepasteryzowane?tworzywo raczej nie wytrzymuje wysokich temperatur...
      skoro można pasteryzować piwo przed rozlewem, nic nie stoi na przeszkodzie by pasteryzowane piwo było dostępne w PETach
      - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
      - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• becik
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🍼🍼
        • 2002.07
        • 14999

Jabłonowo znów zmienia wygląd swoich produktów, dzis zauwazyłem i zakupiłem PET-y 0.5l, zielone butelki, przypominające granaty (długa szyjka, pękate na dole), na flaszce napis browar Jabłonowo, to samo na korku, jak na razie są w tej formie dostepne 3 gatunki: Pilsener, Strong i Mocne.
        Ocywiście nowe etykiety.
        Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• robox
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2002.11
          • 8188

Jabłonowo w PET-ach jest już w marketach, robi dla Kauflandu Ambrosiusa Gold (0,9l), cena 2,49 złotego.

Comment

• nikita_banita
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2003.06
            • 1363

Ja trochę nie na temat, ale nie chciałem zakładać nowgo tematu.

W tym tygodniu dowiedziałem się od kierowcy z browaru Jabłonowo, że przez jakiś czas, jak piwo w petach z Jabłonowa sprzedawało się w obłędnym tępie, to browar ów posiłkował się piwem robionym w innym browarze. Najczęściej chodziło o Mocne na 8,1% ("czerwone") i jak powiedział mi informator najczęściej lane tam było piwo z br. w Męckiej Woli. Ile jest prawdy w tej informacji naprawdę nie wiem, ale ciekawym jest, że browary idą na tego typu sprzedaż.

Comment

• Cooper
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              🍼🍼
              • 2002.11
              • 6056

No cóż , taką posr... sytuację mamy na rynku piwnym
              Browar w Męckiej Woli od kilku miesięcy jest nieczynny. Możliwe że "upadając" ratował się wyprzedając co tylko popadnie w tym wyprodukowane wcześniej piwo Zgłosiło się Jabłonowo oferujac taką a taką sumę (bynajmniej pewnie nie za wysoką ) zaznaczając (albo i nie) że rozleje i sprzeda je pod swoim szyldem (czyt. etykietą) i tyle...Ale to oczywiście tylko moje domysły Od strony kolekcjonerskiej teoretycznie etykiety te powinno się liczyć jako Męcka Wola jednak w praktyce jest nie do ustalenia które to.
              Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
              1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• Badanie
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2009.10
                • 6

No dobrze, to teraz chyba od czerwca mamy dostepne piwa komercyjne dostepne w PETach i do tego duzych - czyli warka i tatra (jasne, bo mocnego nie widzialem). i co na ten temat myslicie? kompania za tym ruszy?

Comment

• granat862
                  Kapitan Lagerowej Marynarki
                  • 2004.12
                  • 945

Archeolog z Ciebie. Taki stary temat odkopałeś
                  Jeśli chodzi o KP to szczerze nie mam pojęcia do jak jeszcze drastycznych środków sa w stanie sie posunąć aby jeszcze więcej zarobić. cokolwiek by nie wymyslili na pewno na dobre dla nas "świadomych konsumentów" nie wyjdzie to na dobre.Najlepiej jak by sie spakowali i wyjechali na Sri Lankę
                  Last edited by granat862; 2009-10-08, 16:58.
                  Szklanka wody nie jednemu człowiekowi juz zaszkodziła, natomiast szklanka Pilznera nigdy."

Comment

• zgroza
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🍼
                    • 2008.03
                    • 3605

A co Ci Sinhalesi zrobili?
                    Lotna ekspozytura browaru

Też Was kocham.

Comment

• granat862
                      Kapitan Lagerowej Marynarki
                      • 2004.12
                      • 945

Nic, ale im dalej od polski tym lepiej
                      Last edited by granat862; 2009-10-08, 17:40.
                      Szklanka wody nie jednemu człowiekowi juz zaszkodziła, natomiast szklanka Pilznera nigdy."

Comment

• szefunio
                        Porucznik Browarny Tester
                        • 2007.01
                        • 481

Na razie dołączył jedynie Royal Unibrew z litrową Koroną w Pet.
                        Robię to co lubię - produkuję piwo.

Comment

• Badanie
                          Szeregowy Piwny Łykacz
                          • 2009.10
                          • 6

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szefunio Wyświetlenie odpowiedzi
                          Na razie dołączył jedynie Royal Unibrew z litrową Koroną w Pet.
                          tak? i w polsce dostepne? nigdzie nie widac tego.

Comment

• Seta
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2002.10
                            • 6964

bo słabo się rozglądasz...
                            W Polsce w ogóle trudno znaleźć prawdziwe piwo w sklepie...

Comment

• Badanie
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2009.10
                              • 6

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedzi
                              W Polsce w ogóle trudno znaleźć prawdziwe piwo w sklepie...
                              aha no to nastepnym razem jak bede w sklepie to sie lepiej rozejrze

Comment

• Twilight_Alehouse
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2004.06
                                • 6310

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedzi
                                Nie przesadzaj. Od dłuższego czasu rozglądam się za Koroną, a jeszcze jej nie znalazłem.

Comment

Przetwarzanie...
                                X