Pierwsze pety w Polsce

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Seta
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.10
    • 6964

No coś Ty w Biłgoraju widziałem np. na Orlenie i chyba na BP. I w jakiś hipermarketach było.

Comment

• Twilight_Alehouse
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2004.06
      • 6310

A ja w Warszawie i w Łodzi jeszcze nie widziałem. Coś ta dystrybucja bardziej ograniczona niż RU wydaje się sugerować.

Comment

• danio_145
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2005.02
        • 723

A w Nowym Sączu jest. Więc dystrybucja jednak jakaś jest. Warto dokładniej się rozejrzeć.

Comment

• anteks
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2003.08
          • 10769

w Wlkp też nie widziałem
          Mniej książków więcej piwa

Comment

• Seta
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2002.10
            • 6964

Widocznie jakaś biłgorajska hurtownia to sprowadziła. A zielona Łomża u was w Orlenach bywa?

Comment

• Badanie
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2009.10
              • 6

Kurcze, ja oprocz Warki, Tatry i bogatego wyboru piw browaru jabonowo nie widzialam zadnych piw w petach. a czy ta warka/tatra w 1.5 litra to sa za duze/za male/ w sam raz? bo kto obali 1.5 litra na jedno posiedzenie, szczegolnie jezeli piwo to raczej napoj rekreacyjny

Comment

• Seta
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2002.10
                • 6964

Człowieku napisz o co Ci chodzi. Piszesz pracę magisterską? Pracujesz w OBOPie? OK. Zrób porządna ankietę poproś o udział forumowiczów. Weź pod uwagę, że większość z nas w ogóle nie pija piw typu Warka i nie jesteśmy reprezentatywną próbka społeczeństwa (zwłaszcza w kwestii piwa).
                Last edited by Seta; 2009-10-12, 13:12.

Comment

• Pendragon
                  🥛🥛🥛
                  • 2006.03
                  • 13952

Koronę puszkową można kupić w Żabkach, więc może petową będzie tam można dostać.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• becik
                    🍼🍼
                    • 2002.07
                    • 14999

Prawie 10 lat minęło od założenia tego tematu i muszę przyznać, że w porównaniu z innymi krajami, jesteśmy prawie wolni od piwa z petów. Uważam, że to sukces, mimo wszystko.

Po wielu perturbacjach z petami w różnych browarach, część z nich zrezygnowała, część browarów zniknęła....

Co mamy teraz w PET-ech?

Jabłonowo
                    Zduńska Wola
                    Połczyn Zdrój
                    importowana Warka i Tatra

Łódź chyba zrezygnowała bo od dawna nic w plastiku nie widziałem
                    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• abernacka
                      🥛🥛🥛🥛
                      • 2003.12
                      • 10861

Ależ robi. Na ten przykład Sarmackie dla Biedronki.
                      Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• wilko
                        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                        • 2008.07
                        • 226

Sarmackie Mocne zdaję się w Biedronkach jest w plastiku, chyba że już nie na czasie jestem i nie jest ono z Łodzi.

się spóźniłem
                        Last edited by wilko; 2012-01-20, 13:24.

Comment

• Cooper
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          🍼🍼
                          • 2002.11
                          • 6056

Zdecydowanie. Mocna pozycja w portfolio Biedry.
                          Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                          1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• Pendragon
                            🥛🥛🥛
                            • 2006.03
                            • 13952

A ja tam wolę peta od puszki. Najpierw było Sarmackie. Jabłonowa i Połczyna z PETów nie piłem. A od czasu, gdy tylko w takiej formie mogę wypić świetne piwo z kilku małych czeskich browarów, to pozbyłem się resztek obiekcji.

1. Beczka
                            2. Szkło
                            3. PET
                            4. puszka
                            5. zielona butelka

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Myszon007
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2007.02
                              • 1208

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
                              Prawie 10 lat minęło od założenia tego tematu i muszę przyznać, że w porównaniu z innymi krajami, jesteśmy prawie wolni od piwa z petów. Uważam, że to sukces, mimo wszystko.

Po wielu perturbacjach z petami w różnych browarach, część z nich zrezygnowała, część browarów zniknęła....

Co mamy teraz w PET-ech?

Jabłonowo
                              Zduńska Wola
                              Połczyn Zdrój
                              importowana Warka i Tatra

Łódź chyba zrezygnowała bo od dawna nic w plastiku nie widziałem
                              BŁ leją w pety również swoje marki, ostatnio widziałem Lodwara w litrowym plastiku, a oprócz wymienionych browarów jest jeszcze Witnica z Kąpielowym i Podpiwkiem w PET.
                              ♪♫

Comment

• Sokół83
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2004.12
                                • 1598

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
                                Do tego u nas w PET-y idą w większości piwa z dolnej półki i marketówki. A w takich Czechach z PET-a można się napić piwa "markowego", a nawet z małego browaru (Rampusak). Podobnie chyba jest na Litwie?
                                Last edited by Sokół83; 2012-01-25, 10:03.
                                Z INNEJ BECZKI

www.fotopolska.eu

Comment

Przetwarzanie...
                                X