No coś Ty w Biłgoraju widziałem np. na Orlenie i chyba na BP. I w jakiś hipermarketach było.
Pierwsze pety w Polsce
Collapse
X
-
Kurcze, ja oprocz Warki, Tatry i bogatego wyboru piw browaru jabonowo nie widzialam zadnych piw w petach. a czy ta warka/tatra w 1.5 litra to sa za duze/za male/ w sam raz? bo kto obali 1.5 litra na jedno posiedzenie, szczegolnie jezeli piwo to raczej napoj rekreacyjny
Comment
-
-
Człowieku napisz o co Ci chodzi. Piszesz pracę magisterską? Pracujesz w OBOPie? OK. Zrób porządna ankietę poproś o udział forumowiczów. Weź pod uwagę, że większość z nas w ogóle nie pija piw typu Warka i nie jesteśmy reprezentatywną próbka społeczeństwa (zwłaszcza w kwestii piwa).Last edited by Seta; 2009-10-12, 13:12.
Comment
-
-
Koronę puszkową można kupić w Żabkach, więc może petową będzie tam można dostać.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Prawie 10 lat minęło od założenia tego tematu i muszę przyznać, że w porównaniu z innymi krajami, jesteśmy prawie wolni od piwa z petów. Uważam, że to sukces, mimo wszystko.
Po wielu perturbacjach z petami w różnych browarach, część z nich zrezygnowała, część browarów zniknęła....
Co mamy teraz w PET-ech?
Jabłonowo
Zduńska Wola
Połczyn Zdrój
importowana Warka i Tatra
Łódź chyba zrezygnowała bo od dawna nic w plastiku nie widziałemGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Comment
-
-
Zdecydowanie. Mocna pozycja w portfolio Biedry.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
A ja tam wolę peta od puszki. Najpierw było Sarmackie. Jabłonowa i Połczyna z PETów nie piłem. A od czasu, gdy tylko w takiej formie mogę wypić świetne piwo z kilku małych czeskich browarów, to pozbyłem się resztek obiekcji.
1. Beczka
2. Szkło
3. PET
4. puszka
5. zielona butelka
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziPrawie 10 lat minęło od założenia tego tematu i muszę przyznać, że w porównaniu z innymi krajami, jesteśmy prawie wolni od piwa z petów. Uważam, że to sukces, mimo wszystko.
Po wielu perturbacjach z petami w różnych browarach, część z nich zrezygnowała, część browarów zniknęła....
Co mamy teraz w PET-ech?
Jabłonowo
Zduńska Wola
Połczyn Zdrój
importowana Warka i Tatra
Łódź chyba zrezygnowała bo od dawna nic w plastiku nie widziałem♪♫
♫
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziPrawie 10 lat minęło od założenia tego tematu i muszę przyznać, że w porównaniu z innymi krajami, jesteśmy prawie wolni od piwa z petów. Uważam, że to sukces, mimo wszystko.Last edited by Sokół83; 2012-01-25, 10:03.
Comment
-
Comment